Monday, September 24, 2007

Town Dump


Wat doe je als je alle troep die weggegooid moet worden hebt verzameld? Jan van Lierop kunnen we niet meer bellen en de vuilnisman neemt ook niet alles mee. Dan is er altijd de mogelijk om 1-800-gotjunk te bellen. Die komen dan langs om je te verlossen van alles wat je weg wilt gooien; maar je schrikt je een hoedje als je hoort wat ze ervoor vragen! Op zich wel slim want je betaald ze voor het weghalen van je eigen junk en dan gaan ze ongetwijfeld weer het een en ander doorverkopen.

Maar goed, een paar honderd Dollar betalen, dat vond de Edelman Family toch wat veel. Dan maar zelf alles inladen en wegbrengen naar de town dump. Zo gezegd zo gedaan afgelopen zaterdag. Ik kon Martijn ervan overtuigen dat het wel een hele ervaring is om te gaan omdat de town dump naast de County Jail ligt en de gevangen worden ingezet om dat het dumpen van je eigen junk in goede banen te leiden.

De achterbank werd neergeklapt en er ging van alles in. Een pallet, stukken gipsplaat, een stuk keuken uit de garaga (jah raar maar waar), een oude BBQ, een IKEA kast, een wasbak en rollen tapijt. De auto lag er scheef van!

Nadat we aankwamen moest de auto eerst gewogen worden. Op basis van het gewicht moest ik het schrikbarende bedrag van $7 betalen. Wow! Dan de hoek om zodat de BBQ op de grote berg met ander schroot kon worden gedumped. Daarna door een andere gevange de loods in gestuurd om de rest af te voeren. Martijn had de grootste lol de troep zover mogelijk weg te gooien. Alhoewel hij het er wel vond stinken. Gek he? Naast de loods is er een grote "land-fill" waar ons afval in verdwijnt. Geen idee wat er dan gebeurd......

Maar goed, wij waren het kwijt en we gaan er maar vanuit dat zij er verantwoordelijk mee omgaan. Martijn had zoveel energie verbruikt, volgens hem, dat hij wel toe was aan een slushy; onderweg kwam wij een Quick Trip benzine station tegen waar ze die verkopen maar meneer kwam naar buiten met een SOBE energy drink. Vooruit dan maar!

Thursday, September 20, 2007

Nieuwe MP3's

Naarmate de kids wat ouders worden gaan ze muziek ook meer waarderen. Martijn luistert tegenwoordig ook meer naar muziek en Lisanne is er al jaren aan verslaafd. Binnen onze familie liggen Lisanne en Tjeerd vaak op een lijn qua muziek (verder ook wel hoor), Martijn zit in zijn RAP phase (blehhhh) en Kiki vindt alles wel goed maar is vooral een Seal en Sting fan. Eigenlijk is bij ons in huis altijd wel muziek te horen, soms ook door elkaar heen!

Lisanne en ik wachten op de nieuwe album van Band of Horses (klik hier voor hun website). Hier een filmpje van hun optreden bij David Letterman:




De mp3 selectie van Tjeerd's catalog is ook weer zeer divers. Nieuwe en oude muziek die smaak en leeftijd verraadt. Klik maar op het icoontje en de MP3 speelt.

- Dios Malos komt uit een populaire TV Serie The OC
- Death Cab for Cutie is nog steeds favoriet in huis. Vooral dit nummer is lekker vrolijk
- The Cure bewijst dat ze live ook goed zijn
- Damien Rice hebben Lisanne en Tjeerd maar een woord voor "awesome"
- Coldplay, maakten ze nog maar zulke nummers!

Monday, September 17, 2007

Zondagavond

Voor het eerst sinds weken was het lekker weer het weekend. Het klinkt gek maar het voelde heerlijk aan om de ramen en deuren open te zetten in de ochtend en de frisse lucht binnen te laten komen ipv die klamme warmte. Het was toch nog rond de 25 graden in de middag maar dat is beter dan de 30+ van de afgelopen maanden.

Net als vorige week had Lisanne een wedstrijd om 3 uur in de middag en ook net als vorige week eindigde het in een 1-1 gelijkspel. Werden ze vorige week bestolen door een penalty in de laatste seconden van de wedstrijd, deze keer werden ze bestolen door een penalty in de eerste minuten van de game. Volgende week beter!

Na de wedstrijd zijn we een ijsje gaan halen bij Brewsters, snel naar huis want Lisanne had van 6 tot 8 rijles. Ze moet 6 uur rijles nemen (3 keer 2uur) anders mag ze geen examen doen als ze 16 is. Als je 17 of ouder bent dan zijn deze lessen niet nodig. Volgens haar instructeur Rafael heeft ze goed controle over de auto en past ze de regels goed toe. Komende zaterdag heeft ze haar laatste les en dan gaan we haar opgeven voor het examen op 2 december. Dat is precies een jaar en een dag nadat zij haar 'learners permit' heeft gekregen.

We gingen dus pas eten toen we rond half 9 weer thuis waren. Het is voor vele Amerikanen toch raar dat we met zijn allen op zo een laat tijdstip aan tafel zitten maar wij vinden het nog altijd gezellig.

Friday, September 07, 2007

"En nu glijden Jan"

Op 15 februari 1988 won Jan Ykema zilver op de 500 meter sprint tijdens de Olympische Spelen in Calgary. Die zaterdagavond vierden wij feest op de Leidseweg en toen iedereen weg was rond 4 uur in de morgen begon in Calgary de 500 meter sprint. Wij horen het Mart Smeets nog zo roepen toen Jan overeind bleef na de laatste bocht: "en nu glijden Jan". Voor de liefhebbers, hij werd uiteindelijk tweede achter Uwe Jens May.

Calgary had toen de primeur van de eerste overdekte schaatsbaan die gebruikt werd tijdens de OS. Tegenwoordig heeft de stad de primeur van de snelst groeiende economie in Noord Amerika, dit vanwege de olie en gas industrie. Ik was er afgelopen week na een eerder bezoek ongeveer 3 jaar geleden en de stad is enorm veranderd; het is net als Amsterdam een grote bouwput. Helaas is het niet goed te zien op de foto.

De trip enaar toe is nogal lang want eerst vlieg je naar Salt Lake City en dan met een klein vliegtuig naar Calgary. In totaal is het ruim 5 uur vliegen zonder de overstap tijd en het 2 uurtijdsverschil. Maar komen aanvliegen op Calgary is wel erg mooi want ten westen van de stad doemen ineens de Rocky Mountains op. Dat zorgt voor een prachtig gezicht, zeker als de zon net ondergaat achter de bergen.

Helaas blijft het een business trip dus is er geen tijd om naar de Olympic Oval te gaan om een kijkje te nemen of om een uur naar het Noorden te rijden om de kaasboerderij van mijn 2de schaatsheld (de eerste ben jij natuurlijk Henri) te bezoeken: Evert van Benthem, 2-voudig Elfsteden tocht winnaar. Hij organiseert elk jaar een 100km en 200 km schaatstocht op een plas voor zijn huis en de 2 Nederlanders die voor "dat mooie bedrijf met die Oranje leeuw" in Calgary werken doen daar natuurlijk aan mee.

Dinsdag aankomen en donderdag weer vertekken is niet echt ideaal maar wel te doen. Dan is het toch wel weer lekker om uit een kleine Canada Regional Jet te stappen in een grote Boeing terug naar huis.