Monday, June 30, 2008

Kamloops "De plaats waar rivieren bij elkaar komen"

Vanochtend werden we wakker in een warm en ingeslapen plaats in de Thompson Valley. We hadden Valemount uitgekozen omdat het ons langzaam maar zeker naar Vancouver brengt en we wilden niet de vele honderden kilometers in een keer rijden. Maar Valemount is BORING en we waren klaar om op deze zondagochtend weg te rijden toen we, net over de onbewaakte overgang, langs een Swiss Bakery kwamen. 


Wij naar binnen en daar stond Mannfred brood en pastries te bakken. Een echte Zwitser met een zwaar Duits accent. Hij heeft geen vaste openingstijden en hij bakt waar hij zin in heeft. Hij was bezig met 10 Rey broden met Karweizaad die hij al jaren elke zondag voor een familie uit Oostenrijk maakt. Hij was dus niet echt open op deze zondag maar wel bereid om ons zijn vers gebakken spullen te verkopen, zijn vrouw was er alleen niet om ook verse koffie te maken. Na een korte rondleiding door zijn bakkerij en een uitleg hoe het beste brood te maken gingen we weg met een nog vers en warm wit brood en 8 verse pastries. Alles hebben we onderweg van Valemount naar Kamloops (ruim 300 kilometer) opgegeten. Gelukkig hebben we ook Sirius Satelliet Radio in de auto dus konden we onderweg ook luisteren naar hoe de Spanjaarden de Duitser versloegen.

Naarmate we dichter bij Kamloops kwamen liep de temperatuur steeds verder op. Uiteindelijk bleek het 40 graden te zijn in deze vallei. Dus helaas niet veel gedaan omdat het veel te warm was. Wel hebben we de zon zien ondergaan achter de bergen en hebben we een tijdje in het park onder de bomen doorgebracht. Ondanks de rustige dag hebben we toch nog wat foto's, klik hier om ze te zien.

Morgen onderweg naar Whistler, waar volgend jaar de Olympische Winterspelen worden gehouden.

Sunday, June 29, 2008

Geen cellphone verbinding.....

De kids zijn niet blij. We zitten zo afgelegen dat de mobiele telefoons niet werken. Vooral Lisanne baalt want die heeft nu geen kontakt met Chase. 

Vandaag was weer een leuke en ook zeer warme dag. Ongekend warm voor de Canadian Rockies. De dag begon goed, we zagen in het gras we 2 echte grizzly bears!! Helaas renden zij ook zo het bos in en we waren dus te laat voor het maken van een foto. Na de grizzly zagen we even verderop ook weer een groep geiten lopen langs een van de vele rivieren.  Klik hier om een foto van een grizzly te zien. 

Na wat koffie gedronken te hebben in Jasper zijn we naar Maligne Canyon gegaan. Van hoog in de bergen perst de rivier zich door een canyon wat vele spectaculaire beelden oplevert. Er zijn 6 bruggen over de kloof en op de foto hiernaast zie je Lisanne en Martijn staan op brug 3. Het was heerlijk om te voelen hoe de temperatuur was gedaald daar in vergelijking tot buiten de canyon.

Daarna zijn doorgereden naar Mount Edit Cavell. De weg naar deze berg kronkelt 14 kilometer omhoog van de hoofdweg af naar een parkeerplaats waar vele trails beginnen. Na een flinke wandeling kwamen we uit op een plek waar de Angel Gletsjer uitkomt in een klein meer met eromheen grote brokken ijs. We zijn door het dal weer teruggelopen naar de parkeerplaats. Een leuke afsluiter van de dag. Daarna zijn we in de auto gestapt en hebben we Jasper National Park verlaten. Vanavond slapen we in Valemount en morgen gaan we naar Kamloops.  Hier kan je meer foto's zien van vandaag.

Saturday, June 28, 2008

Jasper National Park


Vandaag weer een prachtige dag gehad. Toen we vorige week keken naar de weersvoorspellingen voor deze week was er elke dag regen in het vooruitzicht. Eenmaal hier is het prachtig weer en morgen zelfs 30 graden!

Vandaag veel gewandeld, we zijn zelfs helemaal omhoog gelopen naar de athabasca gletsjer. Natuurlijk weer heel veel foto's gemaakt,  kijk hier !
Vlak voordat we naar het hotel reden zagen we toch nog wat dieren in het wild, de klimgeiten lagen boven op een berg. Leuk! Lisanne wilde graag een Moose(eland) zien maar dat is nog niet gelukt, gelukkig vonden we in het park wel een knuffelmoose :).
Morgen gaan we nog een keer terug Jasper National Park in, nog lekker wandelen. Verder zien we wel wat de dag gaat brengen. 

Thursday, June 26, 2008

Banff National Park

Prachtige dag, fris/koud maar hele mooie plekken gezien. Heerlijk gewandeld, wat een prachtig land. Ook nu weer een foto impressie ; klik hier 

De dag begon met ontbijt bij Melissa's Missteak. Tjeerd, Lisanne en ik hadden een eiergerecht met brood en Martijn had een Swiss apple pancake... heerlijk! Morgen gaan we weer en dan weet ik wel wat ik neem :).
Daarvandaan naar Starbucks voor de dagelijkse coffee en toen door naar Banff National Park. Wildlife genoeg gezien, ground squirrels, a deer (hert) en elk langs de weg. Echt geweldig! 
Wil je ooit op vakantie naar Canada....dit is echt een aanrader!!

van Chilliwack naar Banff

Vanochtend zijn we op tijd opgestaan omdat we een lange dag voor de boeg hadden. Het is niet alleen ver rijden maar ook hadden we ingeschat dat we vaak zouden stoppen om mooie en leuke dingen te doen. De dag begon al goed toen we uit ons raam van ons hotel het zwembad zagen. Nou ja, zwembad, wat ooit een zwembad is geweest. 

Gelukkig vonden we ook nog een Starbucks waar we niet op gerekend hadden in dit gehucht. 
De reis was lang maar de natuur prachtig. We hebben dat geprobeerd vast te leggen. Klik hier voor meer foto's.

Het hoogtepunt was de jonge zwarte beer die we langs de kant van weg zagen en die ongestoord paardenbloemen aan het eten was. Helaas, of misschien wel gelukkig, kwam zijn moeder niet opdagen. Na een paar minuten liep hij weer de bossen in.

Wednesday, June 25, 2008

Vancouver

Maandagmiddag zijn we vetrokken naar het vliegveld voor een lange reis naar Vancouver Canada. Via Houston, dat krijg je met die tickets geboekt op Delta punten, kwamen we pas na middernacht lokale tijd aan in Canada. Uiteraard was iedereen helemaal kapot maar gelukkig hadden we een hotel genomen op het vliegveld dus we konden snel naar bed. De volgende ochtend hebben we de auto opgehaald en zijn we Vancouver stad gaan verkennen. Op de foto hieronder zie je Lisanne kijken over de baai naar de bergen ten oosten van de stad. Je kan zelfs eind juni de sneeuw op de toppen zien liggen. 


Vooral Gaslight District en Granville eiland waren beide gaaf om doorheen te lopen.  Het is duidelijk dat er gewerkt wordt aan de voorbereidingen voor de Olympische Winter Spelen in 2010 want de stad is een grote bouwput. Maar het blijft er leuk om te zijn en de ligging is spectaculair. Klik hier voor de foto's die we vandaag gemaakt hebben.

Aan het einde van de dag zijn we al richting het oosten gegaan zodat we morgen niet al te lang hoeven rijden naar Banff. Al met al denken we er wel de hele dag over te doen maar dat komt omdat we de tijd nemen en onderweg veel mooie dingen willen zien. Vanavond slapen we in Chilliwack BC en willen morgen op tijd op.




Saturday, June 21, 2008

EK 2008





Ook hier in Amerika leeft het EK 2008 erg onder de Nederlanders. Vandaag zijn we met een groep vrienden naar Charlie Mopps Public House om de wedstrijd te kijken. Lisan moest werken en Martijn ging met ons mee. Wat een sfeer.... super gezellig. Het was voor Tjeerd de eerste wedstrijd die hij kon kijken, de andere 3 wedstrijden was hij op kantoor of op reis. Hij heeft NL geen geluk gebracht door vandaag mee te gaan.  

Na de wedstrijd zijn we met Jacqueline en Quint nog even gaan nakletsen bij ons thuis. Lisanne en Martijn zijn samen wat gaan eten en zitten nu in de bioscoop, ik geloof dat ze naar Iron Man gingen. 
Morgen nog lekker rommelen in huis en inpakken want maandag gaan we naar Canada!! 

Sunday, June 15, 2008

Kaasplank


Al heel lang wil ik een grote kaasplank, gezellig van alles erop doen en dan hup op tafel. Eindelijk was het dan gisteren zover. Ik had van mijn werk een kadobon gekregen en hiermee mijn wens vervuld.  Gisteravond kwamen Jacqueline en Quint eten dus hij is gelijk in gebruik genomen. 

We hebben heerlijk gekookt en lekker aan de nieuwe tafel 'gehangen' op  de porch. De recepten komen van www.foodnetwork.com . Dat is een televisiezender die de hele dag kookprogramma's uitzendt. Helemaal leuk (en lekker!!).

Sunday, June 08, 2008

Nuttig weekend

Het is het weekend van de veranderingen in Huize Edelman. Hebben we vorige week een nieuw deck laten maken en een nieuwe tafel gekocht voor de porch was het deze zondag tijd voor nieuwe lampen bij de voordeur. Al zolang wij hier wonen waren de vorige lampen een ergernis. Helemaal kapot waren ze en het licht werkte ook niet meer omdat het binnenwerk zo verrot was. Zo gezegt zo gedaan, nieuwe lampen gekocht en vandaag was de dag om ze op te hangen. Het staat netjes al was het wel een hele klus in de volle zon. (35 graden). En natuurlijk het belangrijkste.........ze werken!!! :)

Friday, June 06, 2008

Buiten zitten

Door de jaren heen hebben wij niet vaak buiten gezeten. In ons oude huis op Powers Ford was het gewoon niet gezellig om buiten te zijn. Af en toe zaten we overdag tussen de bomen maar in die 5 jaar dat we er gewoond hebben zijn de keren dat we buiten gegeten hebben op een hand te tellen. Die enige keer die is blijven hangen was op onze trouwdag (30 maart) toen Peter en Mireille bij ons waren; zij hadden gekookt en we hebben toen tot middernacht buiten aan tafel gekletst.

In ons nieuwe huis was buiten zitten ook niet echt nodig vanwege de grote "screened-in porch". Zo'n porch is buiten zitten zonder de overlast van muskieten en andere vervelende beesten doordat er rondom gaas zit. Wij er hebben de afgelopen 2 jaar vele avonden doorgebracht en er met veel mensen ook gegeten. Echter, toen we gingen nadenken over een aantal verbeteringen in en rond het huis kwam "uitbreiding van ons deck buiten" altijd op als een idee. We zijn eind vorig jaar begonnen met het vervangen van het hek aan de zijkant van het huis. Toen wij planken gaan leggen naast op de patio. Phase III is inmiddels ook compleet met het uitbreiden van ons deck, zoals je kunt zien op de foto.

Schemering is nog steeds geen leuke tijd om buiten te zitten maar als de zon eenmaal onder is dan is het best uit te houden. We hebben dan ook de 2 afgelopen avonden lekker buiten gezeten. De tafel en stoelen van de porch zijn inmiddels naar buiten verhuisd en natuurlijkmoest er dan op de porch wat anders komen. Kiki's wens was een grote farm table waar we met veel vrienden, familie, vrienden van de kids etc. lekker kunnen zitten, kletsen, eten. We hebben op Craigs list, een soort marktplaats, deze tafel met stoelen gevonden. De tafel kan makkelijk 10 stoelen er om heen hebben. Deze stoelen moeten nodig een verfje hebben, blauw, roze, groen en paars zijn niet echt onze kleuren. Nog even denken welke kleur we erop gaan spuiten, allemaal hetzelfde of toch verschillend. Opvallende kleuren, of toch wat gedekter (zwart?).

Suggesties zijn welkom :)

Wednesday, June 04, 2008

Prodent Smile

Je moet er wel wat voor over hebben om een "Prodent smile" te krijgen.

Vanochtend is Martijn naar de orthodontist geweest en nu heeft hij dus slotjes. Het vorige apparaat(wat er overigens nog steeds in zit) in zijn mond was nodig om zijn kaak te verbreden en nu met de slotjes is het idee dat zijn tanden bij elkaar komen te staan. Dan komt er  ruimte voor zijn hoektanden om naar beneden te komen. We zien wel hoelang dit er op blijft, vermoelijk ruim een jaar.

Voordat hij zijn beugel kreeg is hij met Kiki  naar Chick fil A gegaan voor ontbijt. Klik maar eens op de link om hun commercials te zien; ze gebruiken koeien die adverteren dat we meer kip moeten eten. De kids vinden het heerlijk en af en toe nemen wij ook iets maar dan is het meestal een lekkere milkshake. Het blijft "fast food" maar we hebben altijd het idee dat het gezonder is dan McDonalds, Burger King of Wendys.