Wednesday, July 30, 2008

Olympische Spelen 1996

Het is deze week 12 jaar geleden (27 juli 1996) dat de bom ontplofte tijdens de Olympische Spelen van Atlanta in Centennial Olympic Park. De Spelen in Atlanta werden uiteindelijk bekend als de meest chaotische van de laatste tijd. Een slechtere organisatie was ondenkbaar, zoals na afloop in een beschouwend krantenartikel stond: ‘De Spelen van 1996 zullen de geschiedenis ingaan als de Spelen van de bomaanslag, die twee slachtoffers en 111 gewonden eiste. Als de Spelen van de enorme veiligheidsmaatregelen, die desondanks vaak niet adequaat bleken te zijn. Als de Spelen van de falende technologie en de gebrekkige informatievoorziening. Als de Spelen van een volstrekt ontoereikend transportsysteem. Als de Spelen van prachtige sport binnen en chaos buiten.’

De security guard Richard Jewell die de backpack ontdekte en de FBI waarschuwde is onlangs overleden. In 2005 is Eric Rudolph, de dader, veroordeeld tot 5x levenslang nadat hij zich jarenlang had verborgen in de dichte bossen van Alabama. Inmiddels is het Olympisch Stadion omgetoverd tot het Baseball Park van The Braves; het enige wat verder nog herinnert aan de Spelen zijn "de ringen" en het Olympisch Park midden in de stad. Wij gaan  nog regelmatig naar Centennial Olympic Park, ongeveer 20 min. rijden,  met mensen die hier op bezoek zijn of om er gewoon even te wandelen. Er liggen allemaal stenen met namen van de sporters, er staan zuilen met alle namen en verder zijn de Olympische ringen een fontein (zie op de foto achter Opa Jan). Altijd erg gezellig hier!

Friday, July 25, 2008

Weer naar huis

Ik ben op het vliegveld in Mexico City en over anderhalf uur vertrekt mijn vliegtuig naar Atlanta. Gelukkig weer naar huis!

Vanochtend om 5 uur Mexico tijd ging de wekker en dat is wel heel vroeg. Eenmaal aangekomen op het vliegveld lees ik in De Telegraaf, jawel de krant van wakker Nederland, dat een Boeing 747 een noodlanding heeft moeten maken omdat er een gapend gat in de romp zit. Klik hier voor het artikel. Ook CNN had het op de voorpagina staan met footage gemaakt met een mobiele telefoon in het vliegtuig. Klik hier voor dit 2 minuten durende filmpje.

Ondanks dat het vanochtend heel vroeg was, en gisteravond heel laat voordat ik bed lag, ben ik toch wel ineens heel wakker.

Tuesday, July 22, 2008

Hornets



Al een tijdje zat er een raar 'ding' bij ons raam aan de voorkant van het huis. Het was eerst heel klein en na verloop van tijd werd het groter.  Het bleek een hornets nest te zijn, een soort wesp. Tjeerd wilde het zelf weghalen maar dat leek me toch wat eng. Vandaag kwam de verdelger. Hij zei dat dit het grootste nest is dat hij dit jaar heeft gezien. Er zitten zo'n 200 hornets in en meestal zitten deze nesten in een boom. Hij heeft de boel ingespoten, veilig in zijn bijenpak, en toen van het raam afgeslagen. Je kan goed zien hoeveel eitjes nog moeten uitkomen. Al die wit-gele dingetjes zijn eitjes. Het nest is gemaakt van houtsnippers en papier. Doodeng en ik ben blij dat het weg is. Martijn heeft de hele tijd voor het raam gestaan om te zien wat er gebeurde, hij vond het wel spannend. Daarna even in de auto naar de restanten gekeken. 

Friday, July 18, 2008

Beer grijpt vrouw

Tijdens onze vakantie in Canada hebben wij tijd door gebracht in en rond Lake Louise. Zelfs tijdens een koude en donkere dag is het water in dit meer nog steeds heel licht blauw. Zeer indrukwekkend, maar hoe ontstaat dit nou. Aan het einde van het meer zie je een enorme gletsjer. Verscholen in deze berg van ijs liggen allerlei stenen die tegen elkaar aan wrijven waardoor zogenaamd "rock flour" ontstaat: stof zo fijn als meel. De gletsjer smelt aan de onderkant en dumpt het water, samen met de rock flour in Lake Louise. Zodra deze stof in het meer belandt filtert het alle licht uit het spectrum weg behalve die mooie licht blauwe kleur.

Dat aanwezigheid daar niet echt zonder gevaar is lazen we in de krant van wakker Nederland in het artikel "beer grijpt vrouw".

Wij hebben zelf ook 2 beren gezien: een zwarte beer en een grizzly beer. De zwarte beer was nog een cub en at vrolijk allerlei boterbloemen. De grizzly was een stuk groter en liep in de berm maar verdween daarna weer het bos in. Gelukkig zijn wij nooit in de problemen gekomen als de vrouw in bovenstaand artikel.

Wednesday, July 16, 2008

Politieke Satire

Gisteravond tijdens de Tonight Show met Jay Leno werd dit uitgezonden. Niet alleen grappig maar geeft ook de politieke situatie van vandaag weer. Vooral de referentie van Bill Clinton naar de sigaar en de reactie van Hilary is klassiek!

Send a JibJab Sendables® eCard Today!

Wednesday, July 09, 2008

Verdrietig

Gisteravond is op 48 jarige leeftijd mijn allerliefste vriendin Simpha overleden.

Bijzondere mensen sterven niet.
Zij gaan wel, 
maar blijven toch voor altijd........

Wij zijn heel verdrietig.


Saturday, July 05, 2008

4th of July

Voor vele Amerikanen een feestdag maar voor ons een dag om bij te komen van de vakantie. De kinderen werden laat wakker en de hele dag hebben we rond het huis gehangen. In de avond gingen Lisanne en Martijn vuurwerk kijken en wij besloten op het laatste moment ook te gaan. We kwamen net op tijd om de afsluiting van deze feestdag mee te maken en waren ook weer snel weg om niet vast te komen zitten in het verkeer. 


Het was gezellig want iedereen zit lekker op het gras of op een deken en men heeft drinken en eten bij zich. Aan het einde wordt er geklapt en sommigen zeggen "God bless America". Erg patriotistisch maar daar doen wij niet aan mee. Hieronder zie je een foto die we hebben gemaakt. 



Nadat we woensdagavond terugkwamen uit Canada is donderdag Marloes voor een paar dagen gekomen. Ze is voor werk een maand in New York en brengt het lange weekend hier door. Zondagochtend brengen we haar weer naar het vliegveld, dan voor Marloes nog 4 dagen werken en weer richting huis (en Seb :)).

Gisteren zijn Marloes en Tjeerd  even gaan wandelen bij Sope Creek, Kiki was bij haar vriendin Simpha, en vandaag gaan Kiki en Marloes nog wat winkelen. 

Wednesday, July 02, 2008

Oh Canada Day 2008

We zitten nu op het vliegveld in Vancouver, Canada te wachten op onze vlucht naar Atlanta. We hebben eergisteren het ticket kunnen omboeken naar een directe vlucht waardoor we uren eerder in Atlanta zullen zijn dan gepland. Heerlijk.

De foto's van gisteren zijn van Whistler, hier worden in 2010 de Olympische Winterspelen gehouden. Het gebied is helemaal in opbouw, nieuwe wegen hotels, speler-hotels etc.  Ook was het gisteren Oh Canada Day. Dit is hetzelfde als 4th of July for the U.S.A., independence day. Een leuke parade, iedereen in rood/wit gekleed etc. Leuk om te zien en een leuke afsluiter van onze vakantie.  Gisteravond sliepen we al in een hotel op het vliegveld en om 9 uur vanmorgen checkten we in voor onze vlucht.  Nu dus nog even wachten, over een kwartiertje gaan we boarden. Einde van een hele leuke vakantie!
Voor Lisan gaat de vakantie nog even door a.s. maandag gaat ze een week naar Florida met een vriendin en een week later gaat Martijn op voetbalkamp voor 5 dagen dus ook hij heeft nog wat leuks in het vooruitzicht. We zijn alweer op de helft van de lange zomervakantie, de tijd vliegt.

Tuesday, July 01, 2008

Whistler

Langzamerhand reizen we terug naar Vancouver vanwaar we woensdag terug zullen vliegen naar Atlanta. Onze laatste stop is in Whistler BC, waar de Olympische Winterspelen van 2010 worden gehouden. 

Vanochtend zijn we eerst gaan ontbijten in Kamloops bij "Amsterdam". Nederlanders die ooit 2 pannenkoekenhuizen in Amsterdam hebben gehad zijn op deze strategische plek neer gestreken. Het is populair bij toeristen die reizen richting Banff en Jasper maar ook bij de 'locals'. Na kroketten, poffertjes en pannenkoeken zijn we rustig gaan rijden naar Whistler. 

We hebben ongeveer 6 uur gedaan over de ruim 300 kilometer omdat we rustig door de bergen zijn gereden en vaak zijn gestopt voor een korte wandeling, fotos of koffie. Hier zie je ons op de foto vlakbij Duffy Lake op een heleboel boomstammen die in de rivier een soort dam vormen. Hier zie je meer foto's.
Eenmaal in Whistler aangekomen zijn we eerst naar het hotel gegaan om in te checken. Daarna met de gratis bus terug naar het centrum om wat te eten en rond te kijken. Het is onze eerste keer in een ski resort maar we vinden het erg cool ook al is er geen sneeuw :).