Sunday, May 31, 2009

State Cup Soccer


Het laatste toernooi van het seizoen is altijd State Cup in Columbus GA, zo'n 2 uur rijden ten zuiden van Atlanta. Elke leeftijdsgroep heeft 16 deelnemers verdeeld over 4 poules. In totaal spelen 160 teams op een locatie over 3 dagen. De winnaar van elke poule gaat door naar de halve finale volgende week zaterdag en de finale zondag. De winnaar speelt een toernooi met de winnaars van de andere staten voor de National Championship.

Martijn speelt er al 3 jaar maar heeft nog nooit in de halve finale gestaan. Ook dit jaar gaat het niet gebeuren. Ondanks een prima wedstrijd zaterdag waren ze niet in staat om te winnen van Alianza, een team vol met Mexicanen:uitslag 0-0. Zondagochtend speelde hij tegen ConFire Elite en werd kansloos met 3-0 verslagen. Dit team heeft State Cup de afgelopen 2 jaar gewonnen dus het was geen schande. Ze hebben eigenlijk erg goed gespeeld en zelfs 2 geweldige kansen op goals gehad (helaas kon de speler de bal niet in het net krijgen).

Behalve de wedstrijden is de sfeer tussen de spelers en de ouders geweldig. Een avond word er altijd met elkaar gegeten en dat is altijd ergens bij een Italiaans restaurant. Vanavond hebben we met wat ouders rondom het zwembad van het hotel gezeten. De kids moeten om 10 uur in bed liggen. Morgenochtend sluiten ze af met een wedstrijd en dan is het seizoen voorbij. Try outs voor volgend seizoen zijn volgende week (3 avonden) en dan begint het seizoen met een week van trainen weer eind juli.**PS de wedstrijd maandag is gewonnen met 2-1 na een penalty kick van Martijn! Het hele weekend hoge temperaturen, vanmorgen om 8 uur was het al net boven de 30 graden!!

Lisanne speelde dit weekend niet. Ook voor haar beginnen de try outs volgende week weer. Het zal haar laatste keer zijn, eenmaal op college kan je niet meer spelen voor je club. Gek idee dat ze over jaar naar college gaat en niet meer thuis zal wonen.

Friday, May 29, 2009

Jay Leno

Vanavond is het dan zover, het is de laatste uitzending van de Tonight Show met Jay Leno. In NL keken we af en toe wel maar begrepen we niet altijd alle grappen. Sinds we hier wonen kijken we elke week wel een paar uitzendingen ondanks dat het pas om 11.30 PM begint. Meestal blijven we op voor zijn 10 minuten stand up comedy en een aantal van zijn vaste dagelijkse sketches zoals Jay-walking, Ross the Intern of Celebrity Jeopardy. Vooral dat laaste was erg grappig. President Bush is jarenlang een vaste gast geweest. Kijk maar.....



Gelukkig verdwijnt hij niet van de buis maar keert hij terug in september elke maandag tot en met vrijdag om 10 uur.

Monday, May 25, 2009

Snake!!

Brr was dat schrikken!
Wij zaten een voetbalwedstrijd van Martijn te kijken toen de telefoon ging. MAAAAMMMMM er zit een slang in de kreek.
De basketbal was er in gevallen en die ging Lisan even uit de kreek in de tuin halen. Dat was dus even flink schrikken. We wisten wel dat we een slang in de tuin hadden maar we zagen hem eigenlijk nooit, tot vandaag!! Het is nog een flinkerd ook!
Josie "zwemt" er ook regelmatig dus hopen dat ze bij de slang uit de buurt blijft.

Hier het bewijs :

Sunday, May 17, 2009

de Kletskoppen in Atlanta.


Wat was het een gezellige Kletskoppen middag!
De Kletskoppen is een grote groep meiden/dames die allemaal in en rond Atlanta wonen. 1 Keer per maand komen we bij elkaar, zij het in een restaurant, bij iemand thuis of zoals nu voor een High Tea. Op onze lijst staan inmiddels 63 leden. Helaas vertrekken er komende zomer een aantal mensen weer naar Nederland maar er komen ook continue nieuwe mensen bij. Afscheid nemen is nooit leuk al raak je er zo door de jaren heen wel aan gewend. Het is natuurlijk wel jammer, maar het hoort nou eenmaal bij leven in het buitenland.
Gistermiddag kwamen we bij elkaar in de Crabapple Tearoom in Alpharetta voor een High Tea. Erg lekker en gezellig! Komende 2 maanden staan er geen bijeenkomsten op de kalender vanwege de zomervakantie die a.s. vrijdag al begint. In Augustus dus de volgende keer.

Sunday, May 10, 2009

My Babies......Moederdag 2009



Nouja, baby's zijn het niet meer natuurlijk. Lisanne is 17 jaar en bijna een Senior en Martijn wordt morgen 15 jaar en is komend jaar een Sophomore. Wat vliegt de tijd! Vanzelfsprekend zijn onze kids de leukste , liefste , slimste van de heeeeele wereld. :-).
Vanavond, moederdag, zijn we lekker uit eten geweest bij Houston's . Een traditie op de verjaardag van Martijn en mijzelf, maar morgen op de werkelijke verjaardag kunnen we niet gaan. Vandaar dus een moederdag dinner bij Houston's.
We gingen rond 4 uur, zo lekker tussen lunch en dinner in. Het zou rond deze tijd vast niet druk zijn dachten we maar dat hadden we helemaal verkeerd. We moesten een half uur wachten en toen we een paar uur later weggingen was de wachttijd nog veel langer. Toch jammer dat ze geen reserveringen aannemen.

Thursday, May 07, 2009

Dog Park


Zondag zijn we met Josie naar het Dog Park geweest. Helaas mag ze verder nergens loslopen en voor het dog park moest ze 6 maanden oud zijn. En dat is ze nu!! Ze vond het geweldig, lekker rollen en dollen met andere honden. Jammer is wel dat het een half uur rijden is dus ik ga er zeker niet elke dag naar toe. In het bos bij ons, en in de parken in de buurt, krijg je een bekeuring als je je hond los laat lopen. Stiekem doen we het wel natuurlijk en tot nu toe gaat het goed. Alleen spelen met andere honden is er dan niet bij want zodra we iemand zien gaat de riem weer om. Jammer..