Saturday, September 27, 2008

Heeeeel Gezellig!

Wat een week, de benzine crisis is alleen maar erger geworden.  Het is niet te geloven hoeveel paniek er is uitgebroken onder de mensen waardoor er alleen nog maar minder benzine is. Men tankt al als ze half leeg/vol zijn waardoor iedereen in de problemen komt. Het vermoeden is dat het zeker tot 8 oktober zal duren. Wij doen ook rustig aan, gaan minder weg en de kids gaan carpoolen naar school en gaan komende week misschien zelfs met de bus (als die nog rijden). Niet te geloven dat dit gebeurt in een land als Amerika. 


Gelukkig hadden Jacqueline en Quint en Jilko en Heleen nog genoeg benzine om gisteravond bij ons te komen eten. Jilko en Heleen gaan komende maand helaas terug verhuizen naar Nederland. Afgelopen week zijn de spullen, auto's, boot etc ingepakt om verscheept te worden.
Het weer gisteravond was heerlijk, geborreld op het deck en gegeten op de porch. Wat willen we nog meer! 
Lisan is nu naar haar werk en gaat daarna met Chris, een jongen van school, naar Athens waar vanavond een hele belangrijke college AmericanFootball wedstrijd is tussen Alabama en UGA (University of Georgia, de college waar Lisan heen wil). Ze noemen het een "Black-out" , iedere UGA supporter gaat in een zwart Tshirt. De wedstrijd is om 7.45pm en wordt op TV uitgezonden, Martijn en wij zullen aan de buis gekluisterd zitten.  Na de wedstrijd rijden Lisan en Chris weer naar huis, zal wel na middernacht worden dat ze terug zijn.  Ik hoop dat er goede foto's gemaakt worden zodat ik die van de week op het blog kan plaatsen. 
Martijn moet straks voetballen en gaat daarna naar Douglas met wat vrienden. Morgen heeft Lisan een wedstrijd en gaan wij eten bij Kimberle en Ewoud. Gezellig weekend dus, gelukkig hebben we nog benzine in onze auto's! :-)

2 comments:

wbg said...

Zit de verhalen over de benzine met verbazing te lezen! Wat eentoestand en dat in zo'n groot land, waar het bijna niet aan te fietsen is;)
Hopelijk werkt alles weer snel normaal!

Fam. van den Berg said...

Nou, het is te hopen dat deze toestand niet te lang duurt, zeker niet als je alles met de auto moet doen vanwege de afstanden.
Toch wel handig als je in zo'n kikkerland als hier de fiets nog eens kan pakken :)