Wednesday, November 05, 2008

Mexico City

Voor de verandering ben ik weer eens in Mexico Stad deze week. Het grote verschil tussen de Amerikaans werk cultuur en de Mexicaanse is dat ze hier makkelijk meetings plannen om 7 uur 's avonds. De meeste mensen wonen ver buiten het centrum en vertrekken liever later van werk in plaats van dat ze 2 uur in de file staan om thuis te komen. Geloof me, de files op A4 of de A2 stellen niets voor in vergelijking met het verkeer hier. Alleen in de stad wonen al meer dan 20 miljoen mensen.

Ons kantoor staat in het centrum, de straat heet La Reforma, en plots rond 7 pm lokale tijd (7 uur vroeger dan in NL) hoorde ik een grote klap en daarna allerlei sirenes. Wat bleek nou, 5 blokken van het kantoor vandaan en dicht bij mijn hotel was een klein vliegtuig neergestort. In het vliegtuig zat de Minister van Binnenlandse Zaken en allerlei maffia bestrijders. Narco's zijn hier een groot probleem en ze zijn de strijd met de politie enzo aangegaan. Vandaar deze aanslag.

Voor mij was dat ook wel een probleem want daardoor was het verkeer alleen maar erger. Gelukkig wist mijn "driver", Ray Hopkins (jah hij is een Mexicaan) allerlei straten en stegen waardoor we toch nog binnen 1 uur bij mijn hotel waren; normaal duurt het 15 minuten. Met dank aan Ray was er voldoende tijd om de verkiezingen te volgen.

1 comment:

Peggy said...

Jeetje zoiets is wel schrikken zeg. Dan komt het ineens wel heel dichtbij.