Sunday, May 31, 2009

State Cup Soccer


Het laatste toernooi van het seizoen is altijd State Cup in Columbus GA, zo'n 2 uur rijden ten zuiden van Atlanta. Elke leeftijdsgroep heeft 16 deelnemers verdeeld over 4 poules. In totaal spelen 160 teams op een locatie over 3 dagen. De winnaar van elke poule gaat door naar de halve finale volgende week zaterdag en de finale zondag. De winnaar speelt een toernooi met de winnaars van de andere staten voor de National Championship.

Martijn speelt er al 3 jaar maar heeft nog nooit in de halve finale gestaan. Ook dit jaar gaat het niet gebeuren. Ondanks een prima wedstrijd zaterdag waren ze niet in staat om te winnen van Alianza, een team vol met Mexicanen:uitslag 0-0. Zondagochtend speelde hij tegen ConFire Elite en werd kansloos met 3-0 verslagen. Dit team heeft State Cup de afgelopen 2 jaar gewonnen dus het was geen schande. Ze hebben eigenlijk erg goed gespeeld en zelfs 2 geweldige kansen op goals gehad (helaas kon de speler de bal niet in het net krijgen).

Behalve de wedstrijden is de sfeer tussen de spelers en de ouders geweldig. Een avond word er altijd met elkaar gegeten en dat is altijd ergens bij een Italiaans restaurant. Vanavond hebben we met wat ouders rondom het zwembad van het hotel gezeten. De kids moeten om 10 uur in bed liggen. Morgenochtend sluiten ze af met een wedstrijd en dan is het seizoen voorbij. Try outs voor volgend seizoen zijn volgende week (3 avonden) en dan begint het seizoen met een week van trainen weer eind juli.**PS de wedstrijd maandag is gewonnen met 2-1 na een penalty kick van Martijn! Het hele weekend hoge temperaturen, vanmorgen om 8 uur was het al net boven de 30 graden!!

Lisanne speelde dit weekend niet. Ook voor haar beginnen de try outs volgende week weer. Het zal haar laatste keer zijn, eenmaal op college kan je niet meer spelen voor je club. Gek idee dat ze over jaar naar college gaat en niet meer thuis zal wonen.

1 comment:

Sandra said...

Dan moet ik in elk geval nog binnen het jaar komen, want ik wil Lisanne ook nog zien en Oop natuurlijk ook!! Dat wordt sparen!!