Saturday, August 27, 2011

wandelen bij de creek!

Wij hebben gelukkig geen last van "Irene", de hurricane die nu over het oosten van de USA raast. Enige is dat we veel wind hebben vandaag en morgen maar dat is alleen maar prettig met de warmte.

Dit weekend speelt Martijn in een voetbaltoernooi dus we zijn hele weekend wedstrijden kijken. De wedstrijd vanmorgen is gelijk ge-eindigd op 1-1 na een penaltykick van Martijn. Vanmiddag hebben ze met 5-1 gewonnen. Morgenochtend weer om 7 uur de auto in voor een wedstrijd en als ze die winnen 's middags de finale. Spannend!!
Vanmiddag kwam ook Lisann naar huis en heeft ze Josie mee genomen naar de creek. Het was er verbazend rustig en de hond heeft heerlijk in de creek gespeeld. Het is zo lekker om daar te wandelen en als het straks wat minder warm is gaan Tjeerd en ik er ook zeker regelmatig met de hond naar toe. 
Ze bleef gezellig eten, altijd leuk. Toch heerlijk dat ze in de buurt naar college gaat, je kan elkaar zien als je wilt maar je bent toch ook weg. Best of both worlds zeg ik altijd maar. 






Wednesday, August 17, 2011

Back to School/College!

Afgelopen maandag begon Martijn aan zijn laatste jaar High School. Traditiegetrouw met stropdas voor de boys en de meiden in een zwart jurkje. Verzamelen op de parkeerplaats vlakbij school, foto's maken met de vriendengroep en dan met z'n allen richting school in open auto's! Altijd een leuk gezicht, maar ook een raar gevoel in mijn buik omdat Martijn volgend jaar ook op college is en dit dus zijn laatste jaar thuis zal zijn. Ze worden te snel groot!
Lisanne ging vandaag, na een vakantie van ruim 3 maanden, terug naar college. Dit jaar een appartement op campus met 3 andere meiden. Een ervan is haar roommate van vorig jaar. Ze hebben allemaal een eigen slaapkamer, er zijn 2 badkamers en een gezamenlijke ruimte met een keukentje. Een beetje meer privacy dus dan vorig jaar toen ze een kamer deelde met Spenser, een meisje uit Kentucky. Spenser en Lisanne delen nu de badkamer en hebben kamers naast elkaar, het samenwonen is ze vorig jaar goed bevallen. Vandaag kwamen alleen de studenten die een sport in het najaar spelen terug naar school, de rest van de studenten komen dit weekend aan. Morgen begint Lisan al om half 7 smorgens met trainen en hebben de komende weken 2 a 3 trainingen per dag. Er moet weer gewerkt worden dus. De lessen beginnen volgende week woensdag dus nog een weekje 'vrij' van studeren.
Hier wat foto's van de 1e schooldag(en).

 met zus
 beste vriendin Beatriz
 beste vrienden
 de vriendengroep
 vriendinnen
onderweg naar school

en dan Lisanne op OU;
 de kamerdeur was versierd :)
 niet helemaal scherp maar wel erg blij om Spenser na 3 maanden weer te zien!
 het eenpersoons-bed moest de kamer uit - zo was het voor het uitpakken

 en zo erna! een leuke ruimte met een groot bed en het past allemaal precies
 er is zelfs plaats voor haar tv! :)
Lisanne's kamer is raam helemaal links onder.

Wednesday, August 10, 2011

Hilton Head

Wat was het heerlijk om een paar dagen met z'n viertjes weg te zijn! Hilton Head is altijd genieten, zwembad en strand bij het hotel, cocktails bij het zwembad en verder gewoon NIETS! Soms heb je dat gewoon nodig. Dit was een afsluiting van een heerlijke zomervakantie. De kinderen hebben mooie reizen gemaakt, we zijn 2x naar het strand geweest en nu gaat bijna het 'gewone' leven weer beginnen. Tjeerd is nu onderweg naar Key West met zijn collega's en komt pas zondagavond weer terug. Martijn gaat maandag weer terug naar school en woensdag verhuizen we Lisanne terug naar college. Druk bezig dus met uitzoeken, inpakken, kopen van school- en college/dorm artikelen. Ook de Molenwiek begint volgende week weer en daar zijn ook de nodige voorbereidingen voor nodig. Een drukke week dus deze week, Tjeerd weet wel wanneer hij weggaat :).












Friday, August 05, 2011

Martijn's England Soccer trip!

Inmiddels is hij alweer een paar dagen thuis, hebben we 3 dagen aan het strand in Hilton Head gelegen en is hij weer 'spierpijn en jetlag free'.  Wat een supertijd heeft hij gehad. Veel gevoetbald, veel gewonnen, veel gezien en vooral ook vaak de pub in met de boys. Voor hem heel bijzonder, want alcohol en bars zijn onder de 21 jaar verboden in Amerika. Een hele ervaring voor hem dus die hij niet snel zal vergeten!