Thursday, November 09, 2006

Nazomer

Indian Summer - een periode van warm weer in het najaar.

Ik kan het niet laten om toch even te melden dat het vandaag ruim 20 graden was en morgen (vrijdag)wordt het nog warmer. Indian Summer is op zich wel een aardig fenomeen omdat wij in Atlanta al nachtvorst hebben gehad. Waarschijnlijk is het zo vernoemd omdat de indianen gedurende die warme periode altijd hun oogst binnenhaalden.

De verwachting is dat vrijdag de temperatuur tot boven de 25 graden uitkomt. Dat betekent dat de convertible tevoorschijn komt en de kap ervan open gaat! Het weekend blijft het ook nog lekker, heerlijk want zowel Lisanne als Martijn spelen op zaterdag en zondag een wedstrijd. Dat wordt nog wel lastig omdat ze op zondag op hetzelfde tijdstip spelen maar NATUURLIJK op andere locaties. Ik denk dat de wedstrijd van Lisanne ga kijken omdat Martijn wellicht niet speelt' de BBQ is bij het verplaatsen gisteren op zijn rechter grote teen terecht gekomen. Zijn hele teen is inmiddels paars en onder zijn nagel zit een flinke bloedblaar. We zien wel, voorlopig maar even genieten van het warme weer.

1 comment:

Ruud said...

Indian summer als aanvullende info,uitslover!!
Een seizoen dat uitsluitend bestaat in het noorden van Amerika.Eigenlijk doet de Indian Summer zich alleen voor op het einde van de maand november ( tussen de 15e en de 30e).Het verschijnsel ontstaat als gevolg van de ontwikkeling van een anticycloon die zorgt voor standvastig weer. Tijdens de nacht , als gevolg van zijn duur , is er een belangrijke afkoeling die vaak verantwoordelijk is voor nachtvorst , vergezeld van nevel of mist. Overdag is de zonneschijn voldoende om aangename temperaturen te bereiken.Als besluit herinner ik er je aan dat in de uitdrukking Indian Summer het woord Indian voorkomt hetgeen de aanwezigheid van indianen impliceert (Amerikaanse) in de streek waar hij zich voordoet. Bij mijn weten zijn er geen indianen van Belgische of Europese oorsprong.En je had gelijk man :It may be so named because this was the traditional period where North American First Nations/Native American peoples would harvest their fall crops.
Al met al weer perfecte info voor de europeanen hier.
zie verder op http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_summer

fijn weekend
Gr Ruud