Tuesday, November 07, 2006

Memphis again & Gefeliciteerd Frank!


"Stuck inside of Mobile with the Memphis Blueas again " - Bob Dylan

Afgelopen weekend was het Kiki's beurt om naar Memphis te gaan. Martijn speelde er de 'Germantown Invitational', een redelijk bekend toernooi aan de oostkant van de Mississippi. Zij vertrok vrijdagmiddag samen met Ann Carter en Amin (haar zoon). Ze reden in een Nissan Quest, een oerlelijke maar oh zo comfortable minivan. Ze hebben er 3 wedstrijden gespeeld zonder al teveel succes. Helaas maken ze nog teveel fouten en vergeten ze te scoren. Toch hebben ze als team veel lol gehad en was er ook de gelegenheid om tussen de 2 wedstrijden door op zaterdag iets van Memphis te zien.

Memphis is uiteraard bekend van de muziek, de BBQ en de all mighty Mississippi rivier en is met ruim 680.000 inwoners de 17 grootste stad van de VS. Overigens als je gaat kijken naar Memphis Metropolitan Area dan wonen er ruim 1,5 miljoen mensen. Ook hier is het begrip "suburb" bekend! De stad is opgericht in 1826 en vernoemt naar de oude Egyptische hoofdstad aan de Nijl. In de jaren '60 was Memphis het centrum van de civil right movement en op 4 april 1968 is Martin Luther King er vermoord, net buiten Lorainne Motel.

Zondagavond kwamen Kiki & Martijn rond 7 uur thuis, net toen Lisanne en ik terugkwamen van haar wedstrijd in Newnan (30 minuten ten zuiden van Atlanta). De volgende dag moesten we al weer vroeg op om ervoor te zorgen dat alles klaar was voor Kiki's vertrek naar NL. De bewuste 6 november, maandag dus, is ook de verjaardag van Frank. Hopelijk heb je een Jack Daniels genomen en op jezelf getoast.....:-). Heel toepasselijk vond Kiki een straat met de naam November 6th Street. Speciaal opgedragen aan Frank!

Het is rond elf uur en ga nog even CNN kijken. Vandaag zijn er mid term elections en wil wel weten of de Republikeinen de meerderheid in de Senaat en Huis van Afgevaardigden hebben gehouden. Het ziet ernaar uit dat de Democraten de meerderheid in de Huis van Afgevaardigden hebben maar de Senaat is nog onzeker. Het zal morgen wel overal op het nieuws zijn, ook in NL.

No comments: