Saturday, April 10, 2010

Cruisin'

the group, Sarah, Lisanne, Molly, Megan, Amanda, Jordan, Cheryl, Catherine, Sandy & Kiki

Wat een week! Met 6 meiden van 18 jaar en 4 moeders gingen we op Senior Cruise. Dit is een traditie voor laatste-jaars High School studenten. Op vrijdagmiddag vertrokken we naar Valdosta om daar te overnachten, zaterdag vertrok de boot vanuit Jacksonville (Florida) richting de Bahama's. Zaterdagavond en de hele zondag zaten we op de boot, maandag kwamen we aan op Half Moon Cay. Dit is een prive eiland van de Carnival cruise-organisatie. Op het eiland kon je allemaal excursies doen en natuurlijk was er het strand! De girls hebben een Stingray (rog) excursie gedaan. Erg leuk! Lisan is altijd al gek geweest van roggen. Vroeger ging ze vaak met Ootje naar het Aquarium in Scheveningen waar ze de roggen mocht aaien. Vandaar ook deze excursie, roggen aaien en voeren in het water, een groot succes! Daarna lekker op het strand gelegen met een cocktail. Rond 6 uur gingen we weer aan boord om te varen naar Nassau waar we de hele dinsdag zijn geweest. Een rondrit door Nassau en daarna naar Senor Frogs, een bar waar ze zelf hun shots en cocktails konden bestellen. Helemaal blij waren ze, in Amerika mag je nl onder de 21 jaar geen alcohol kopen/drinken. De meiden waren blij toen ze werden gevraagd om hun legitimatie die aantoonde dat ze 18 jaar zijn. Ook hadden ze allemaal alcohol aan boord gesmokkeld in lege shampoo flessen, mouthwash, lenzenvloeistof-flessen en nog wat andere flessen. Dit kwam keurig door de inspectie en ook mijn fles Baileys kwam aan boord zonder problemen. Zo grappig, als Nederlanders kunnen we ons dat toch niet voorstellen, drinken vanaf 21 jaar. Je mocht maximaal 1 fles wijn meenemen voor eigen gebruik, de rest kon aan boord gekocht worden.
Op woensdag weer de hele dag op de boot, savonds naar Karaoke night met de meiden, er waren diverse comedy shows en ook een casino. Genoeg te doen, het leek wel een klein dorp. Alhoewel klein, totaal waren er 2500 passagiers en 900 personeelsleden aan boord. De meeste personeelsleden werken op 7 maanden achter elkaar, dan 2 maanden thuis en dan weer terug aan boord. "Onze" boot ging smiddags weer dezelfde trip maken. Ze doen 2x een 5 dagen trip en dan 1x een 4dagen trip achterelkaar. En zo gaat het het hele jaar door.
Donderdagochtend om half 9 waren we van boord en reden we in de auto richting Atlanta. Om 3 uur waren we weer thuis na een supergezellige, warme en drukke week. Inmiddels zijn we weer thuis en zitten we in de verbouwing van de keuken, een bende van jewelste maar als alles goed gaat is het klaar als Opa Jan, Thecla en Sandra komen! Foto's volgen.
Nassau-Bahamas
on Half Moon Cay. Molly, Sarah & Lisanne
Dansen op de bar om 'shots' te verdienen...

Een levende starfish
Stingray! (rog)
shot shot shot shot.....

Captain's dinner, allemaal in de promjurk van vorig jaar.

2 comments:

Kasaka said...

Hm, ik wou dat wij die "traditie" kenden, LOL! Ik zou best zo'n cruise hebben willen maken twee jaar geleden. Leuk, hoor!

Natasja said...

Wat een leuk verslag van jullie trip. Zo te lezen en aan de foto's te zien hebben jullie het erg naar je zin gehad.