Monday, September 24, 2007

Town Dump


Wat doe je als je alle troep die weggegooid moet worden hebt verzameld? Jan van Lierop kunnen we niet meer bellen en de vuilnisman neemt ook niet alles mee. Dan is er altijd de mogelijk om 1-800-gotjunk te bellen. Die komen dan langs om je te verlossen van alles wat je weg wilt gooien; maar je schrikt je een hoedje als je hoort wat ze ervoor vragen! Op zich wel slim want je betaald ze voor het weghalen van je eigen junk en dan gaan ze ongetwijfeld weer het een en ander doorverkopen.

Maar goed, een paar honderd Dollar betalen, dat vond de Edelman Family toch wat veel. Dan maar zelf alles inladen en wegbrengen naar de town dump. Zo gezegd zo gedaan afgelopen zaterdag. Ik kon Martijn ervan overtuigen dat het wel een hele ervaring is om te gaan omdat de town dump naast de County Jail ligt en de gevangen worden ingezet om dat het dumpen van je eigen junk in goede banen te leiden.

De achterbank werd neergeklapt en er ging van alles in. Een pallet, stukken gipsplaat, een stuk keuken uit de garaga (jah raar maar waar), een oude BBQ, een IKEA kast, een wasbak en rollen tapijt. De auto lag er scheef van!

Nadat we aankwamen moest de auto eerst gewogen worden. Op basis van het gewicht moest ik het schrikbarende bedrag van $7 betalen. Wow! Dan de hoek om zodat de BBQ op de grote berg met ander schroot kon worden gedumped. Daarna door een andere gevange de loods in gestuurd om de rest af te voeren. Martijn had de grootste lol de troep zover mogelijk weg te gooien. Alhoewel hij het er wel vond stinken. Gek he? Naast de loods is er een grote "land-fill" waar ons afval in verdwijnt. Geen idee wat er dan gebeurd......

Maar goed, wij waren het kwijt en we gaan er maar vanuit dat zij er verantwoordelijk mee omgaan. Martijn had zoveel energie verbruikt, volgens hem, dat hij wel toe was aan een slushy; onderweg kwam wij een Quick Trip benzine station tegen waar ze die verkopen maar meneer kwam naar buiten met een SOBE energy drink. Vooruit dan maar!

No comments: