Wednesday, January 31, 2007

Liselotte


Even een leuke foto van Liselotte. Ze is inmiddels bijna 6 maanden oud en het gaat helemaal goed met haar!

Saturday, January 27, 2007

Homecoming

Het is zaterdagavond en rustig in huize Edelman want Martijn is bij Jason en Lisanne is samen met Aaron bij ons thuis. Lisanne had een game om 3 uur en Martijn moest om half 5 spelen. Voor Lisanne viel het niet mee na ziek te zijn geweest en bijna 2 weken niets gedaan te hebben. Ze heeft hard gewerkt, en is hopelijk goed hersteld want volgende week heeft ze try-outs voor haar school voetbalteam. Martijn speelde een wedstrijd tegen U-14 (jongens die een jaar ouder zijn dan hem) voor zijn indoor season. Zijn team, The Ballhogs, stonden wel ruim boven deze Cobb YMCA Strikers maar toch was het een lastige wedstrijd. Uiteindelijk trokken The Ballhogs wel aan het langste eind, ze wonnen met 6-3. Na die wedstrijd zijn we met een 2-stel ouders gaan eten bij een Mexicaans restaurant; vanaf Rancho Grande was het nog maar 10 minuten naar de Powells om Martijn af te zetten. Morgen om half 11 wordt hij weer thuis gebracht.

Donderdag heeft Lisanne bij Amanda geslapen want vrijdag was het Homecoming. Het is moeilijk uit te leggen maar het is een jaarlijkse traditie om de alumni, dat is iedereen die ooit op die school is afgestudeerd, te eren tijdens een American Football of Basketball wedstrijd. Dus Homecoming wordt gevierd op 2 momenten, tijdens het Football season mid-november en tijdens het basketball season eind januari. Overdag is er dan eerst een Pep Ralley en daar zijn de foto van. Iedereen verzamelt zich dan in de sporthal en dat wordt er gezongen en gedanst om iedereen pumped up te krijgen. Het is dan ook de bedoeling dat je er 'zot' uitziet, kijk maar.
Klik hier voor een kort filmpje van de Pep Ralley(zet wel even je geluid aan).

Morgen wordt het koud en regenachtig. In de morgen gaan we misschien nog het een en ander doen maar in de middag zetten we lekker de open haard aan en gaan we Indian Buttered Chicken maken, we zijn benieuwd wat de kids ervan vinden. Maandag weer naar Mexico City!

Sunday, January 21, 2007

again...


Zaterdagavond weer lekker zitten knutselen, dit keer op een sideboard voor de woonkamer. Het begint eindelijk echt een 'huis' te worden, alle lege plekken zijn we een beetje aan het opvullen. Hier een kastje, daar een tafeltje etc etc. Leuk! Dit is voorlopig onze laatste grote aanschaf, het volgende projekt is een 'guest' badkamer in de basement. Dit staat gepland voor February.
Tjeerd is nu aan het hardlopen (in de stromende regen, waar heeft hij zin in) en Martijn en ik hebben even boodschappen gedaan. Lisan is nog steeds ziek en ligt lekker in bed, Aaron houdt haar wederom gezelschap.

Saturday, January 20, 2007

Een nieuw bureau

Vanmorgen om 1o uur, openingstijd, stonden wij weeeer bij Ikea. Dit keer om een nieuw bureau te kopen voor mij en een kastje voor de woonkamer. Inmiddels is het bureau in elkaar en het kastje gaan we vanavond doen. Het is altijd weer een heel projekt maar we hielden niets over toen het bureau in elkaar zat dus het zal wel goed zijn.

Lisanne is al 2 dagen ziek, Aaron is hier om voor haar te zorgen :-) en Martijn moet zo indoor voetballen om half 6. Daarna gaat hij met Nathan mee naar huis voor een sleepover.
Lisanne heeft een virus waardoor ze hoofdpijn heeft, bijna niet kan slikken en hoge koorts. Gelukkig onderdrukken de aspirines de pijn/koorts zodat ze zich niet al te rot voelt. Dit virus duurt meestal 3-5 dagen en dan ga je weer opknappen.
Dit was dus onze zaterdag.

Monday, January 15, 2007

Lang weekend





Vandaag is het Martin Luther King Day, zijn verjaardag wordt officieel vandaag gevierd. Aangezien Wall Street gesloten is, dan besluit ING ook altijd om zijn kantoren te sluiten. Vandaar dus het lange weekend.

Het begon allemaal goed vrijdag tijdens een Wheeler (Lisanne's school) basketball game. Haar school strijdt traditioneel om het State Championship en behoort tot de top 10 scholen in de USA. Vanuit alle hoeken van Metro Atlanta komen jongens naar deze school om er basketball te spelen. Zij speelden een spectaculaire wedstrijd tegen Pope High, niet dat Pope nou zo goed speelde maar omdat Wheeler zo uitzonderlijke goed is. De uitslag van 70 - 40 zegt denk ik genoeg. Zaterdagochtend zijn we vroeg naar Ikea gegaan maar daarover volgende week meer. Daarna moest Lisanne voetballen om 2 uur en Martijn om kwart voor 4. Zij won makkelijk met 5-3 terwijl Martijn met 1 wisselspeler en geen keepers 5-5 gelijk speelde tegen de koploper. Hij heeft 1 helft gekeept en scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker.

Die avond kwamen Jacq en Quint eten en zondag hebben we een begin gemaakt met het verder inrichten van de werkkamer. Lisanne sliep bij Amanda en Martijn was met een heleboel vrienden buiten aan het spelen; het was tenslotte nog ruim 20 graden in de avond. We hebben besloten om maar samen uit eten te gaan. Wel opschieten want om 8 uur begon een dubbele 2 uur aflevering van 24 (Jack Bauer). Erg spannend! Op onze vrije maandag hebben we van alles en nog wat gedaan. Het belangrijkste is dat we een nieuwe tv voor de woonkamer hebben gekocht. Onze oude kleine JVC was niet genoeg dus hebben we een 30" LG gekocht die precies in onze kast naast de openhaard past. Daar gaan we vanavond de 2de dubbele 24 aflevering kijken.

Op de foto's zie je de 'oude' nieuwe bank, oude bank dus met nieuw stofje. De houten bank op de porch is het kerstkadootje voor Tjeerd. Hier zullen we heel wat uurtjes op gaan doorbrengen. In het voorjaar een paar leuke kussens erop en klaar.....

Thursday, January 11, 2007

back to 'normal'

Hier nog even twee fotootjes van de familie in Nederland. Lisan en Martijn met Matthijs (zoon van Roel) en Liselotte, en de kids met hun neefjes Koen en Gijs. Verder hebben we natuurlijk nog veeeeel meer foto's gemaakt maar dat kan allemaal niet op het blog. Ik hoop ooit de fotoboeken op orde te hebben maar ik ben bang dat ik 15 jaar achter lig met plakken/insteken dus dat wordt een hele klus.

De kids zijn sinds maandag weer naar school. Het is even wennen, weer vroeg op staan, stil in huis etc. Tjeerd ging gelijk maandag al richting Mexico, alles was dus tegelijk weg. Gelukkig hoef ik mij niet te vervelen. Doe tegenwoordig aan yoga, ga gezellig op stap met vriendinnen en heb natuurlijk mijn werk voor De Molenwiek (de Nederlandse school). Toch had ik even nodig om weer in 'het ritme' te komen, vakantie is toch wel erg gezellig!

Weinig nieuws verder, de brievenbus story loopt nog. We wachten op een telefoontje van de verzekering en dan kan het eindelijk gemaakt worden. Zodra er een nieuwe 'bus' staat plaats ik een foto.

Saturday, January 06, 2007

Een goed begin........................NOT



Vanmorgen werden we wakker en toen we naar buiten keken zagen we DIT!! Vannacht tussen 12.30am en 6am is onze brievenbus met een flinke vaart uit de grond gereden. De stenen, glas en stukken van de auto lagen overal! Ongelofelijk dat wij niets gehoord hebben, wij slapen nl. aan de voorkant van het huis. Politie is inmiddels geweest en nu de verzekering bellen. Geen idee wie het heeft gedaan, het enige dat wij weten is dat het een groene jaguar moet zijn.



Wij hopen dat iemand zich komt melden vandaag.................

UPDATE: vanavond om half 8 heeft een bewoner van de wijk zich gemeld als 'dader'. Pfieuw...
Hij betaald alle kosten dus daar hoeven wij ons geen zorgen meer om te maken.

Wednesday, January 03, 2007

2007


Wij zijn weer terug in Atlanta na een gezellige week in Nederland. Veel tijd met familie en vrienden doorgebracht. Heerlijk! We hebben er allemaal weer van genoten.
Lisanne en Martijn waren natuurlijk erg nieuwsgierig naar hun nieuwe nichtje, daar hebben we dan ook veel tijd mee doorgebracht. Wat een lieverd. Foto's volgen nog.

Nu is het bedtijd, we zijn vanmiddag terug gekomen en mijn ogen vallen letterlijk dicht.
Een geweldig 2007 in elk geval! Cheers!!