Friday, April 11, 2008

The Big Apple

(in Battery Park)
Elk jaar proberen we tijdens Spring Break een leuke vakantie te plannen met z'n 4-en. Dit jaar viel de keuze op New York, The Big Apple. De kids zijn er nog nooit geweest en vooral Lisanne wilde hier erg graag naar toe.

(uitzicht vanaf onze hotelkamer & Martijn, Roderick en Lisanne in NYC! )
We vertrokken dinsdagochtend vroeg met de auto naar het vliegveld en daar aangekomen waren we bang dat we onze vlucht zouden missen. Alle parkeerplaatsen waren vol en we werden gedwongen om ergens buiten de luchthaven te parkeren en met een shuttlebus terug te gaan. Uiteindelijk viel het allemaal wel mee en waren we ruim op tijd; de vlucht naar Newark had geen vertraging en rond 12 uur zaten we in de taxi naar Manhattan, na ongeveer 1 uur rijden stonden we voor ons hotel op 3rd Avenue tussen 51st en 52nd street. Prima lokatie!

Die middag zijn we in de metro gestapt en naar China Town en Little Italy gegaan. Daar hebben we de hele middag rondgelopen tussen alle kleine stalletjes die allemaal (nep) tassen en sieraden van bekende ontwerpers, soms super stiekem, verkopen. Heel gaaf om mee te maken en een walhalla als je goedkoop wilt shoppen. Die avond hebben we ergens op Mulberry Street in Little Italy gegeten en zijn we naar Union Square op 14th street gelopen alvoren de subway naar het hotel te nemen.

(Uitzicht vanaf Empire State Building richting Central Park & Brooklyn Bridge)
De volgende ochtend had iedereen zere voeten maar gingen we vol goede moed terug naar Lower Manhattan dit keer naar Battery Park, Ground Zero en Wall Street. Daarna gelopen naar Brooklyn Bridge en vanaf de brug naar de stad gekeken. Snel wat gegeten die middag en toen op weg naar Midtown, Empire State Building op (ruim 450 meter boven de grond!). Helemaal geweldig dat uitzicht, vooral als je naar Central Park kijkt. Toen was het inmiddels 5 uur en zijn we verder Uptown gegaan naar Lexington en 92nd street. Daar is Roderick Kunst sinds afgelopen zondag voor een taalcursus van 2 maanden; aangezien wij hem en zijn ouders al jaren kennen zijn we elkaar op gaan zoeken. We hebben gezellig met hem gegeten en koffie gedronken, sindsdien is ook hij verslaafd aan Starbucks! De avond was nog jong dus zijn we gaan kijken op Times Square, Lisanne wilde dat graag in het donker zien met alle lichten aan. Toen we lopend terug gingen naar het hotel, zo rond 10 uur, was iedereen compleet gaar maar wel met een geweldige dag achter de rug.
(gezellig muziek in Central Park)
Opstaan op donderdag viel niet mee dus eerst maar even goed ontbijten in een typische New York diner. Daarna zijn we richting Central Park gelopen en hebben we ook nog wat tijd doorgebracht in Soho en Greenwich Village. De taxi stond om 6 uur klaar om ons naar het vliegveld te brengen; uiteindelijk waren we (met ruim een uur vertraging) rond 1 uur in de nacht thuis.

(Het reuzenrad in Toys'R Us aan Times Square, speciaal voor Liselotte zitten Lisan en Martijn in een Little People autootje :) & Times Square by night)

3 comments:

wbg said...

Gave stad hè? Ik wil ook weer!!!!

Anonymous said...

Wat een leuke foto's. Jullie zaten vlak in de buurt waar wij destijds ook waren. En Ingrid en Marloes hadden toen dezelfde leeftijd als jullie kinderen.
Super!!Wij hebben er toen ook van genoten? Wel in slaap gevallen tijdens de musical, maar ja, dat kunnen jullie je wel voorstellen. Je bent 's-avonds doodmoe en wij hadden 't tijdverschil er nog bij.
Maar zulke herinneringen zijn gewoon heel erg fijn.
Liefs
Hans en Jeannette

idette said...

Leuk jongens dit blog

Volgende keer als je naar New York even gil geven.. Judith woont nog steeds in New York Brooklyn. Had je wat af kunnen spreken... had ze vast leuk gevonden...
knuf
Idette en Machiel