Friday, August 15, 2008

Starbucks

Op 1 augustus 2001 arriveerden wij in Atlanta. Ook de kids herinneren zich nog dat we na het inchecken in ons hotel de straat overstaken om naar de Cumberland mall te lopen; immers de auto gingen we pas de volgende dag ophalen op kantoor. Iedereen was moe van de reis en de emotie, we hadden tenslotte vrienden en familie achtergelaten op Schiphol. Voor 2 of 3 jaar dachten we toen nog, we wonen er nu nog........

De kids wilden wel graag en ijsje wij hadden trek in koffie. Gelukkig heeft Cumberland in het midden een Starbucks koffie station met ernaast een soort Eigeman, de ijstent voor de Voorschotenaren onder ons! Sinds die dag drinkt Kiki alleen nog maar Caramel Macchiato's en Tjeerd Latte's. Wel allebei non fat want anders smaakt de koffie te romig en dat vinden we niet lekker. Ook gaan we het liefst naar onze "eigen" Starbucks op de hoek van Paper Mill en Johson Ferry Road want daar kennen ze ons wel na 7 jaar.

Er zijn tijden geweest dat we wel 2 of 3 keer per dag gingen maar dat is wat overdreven vonden we. We zijn toen terug gegaan naar 1 keer per dag en nu gaan we soms dagen niet! Tegenwoordig kunnen we 1 gallon benzine krijgen voor onze kopje Starbucks dus niet alleen wij maar ook vele andere maken de afweging waar ze hun geld aan besteden: koffie of 4 liter benzine. Gezien de huidige stand van de economie is voor vele de keuze snel gemaakt. Daarnaast is ook de Senseo aanwezig in The Edelman household; de "intense dark roast" samen met goede gefrotte melk smaakt ook erg lekker. Beetje kaneel en cacao poeder eroverheen en de koffie is af!

In de Telegraaf lazen we dat Starbucks en de NS een deal hebben gesloten. Klik hier als je er meer over wilt lezen. Wij hebben vaak de vraag gesteld of het Starbucks concept in koffie minnend NL aan zal slaan. De tijd zal het leren.

3 comments:

Marlies said...

Ja, lekker is dit. Ik voor je collectie een leuke beker aanschaffen, zie ik nu op de foto dat je hem al hebt.
Wel leuk is dat hij nu bij mij ook in de kast staat ineens haha.
zuzzie

Fam. van den Berg said...

wij vinden het wel heel fijn dat er nu in Leiden een Starbucks komt, als de portemonnee het toelaat zullen wij er vaak te vinden zijn!
En wat een leuke beker is dat op de foto!!!

Anonymous said...

Waar ken ik die mok toch van? :-) Sabina vind het helemaal super dat Starbucks oprukt in Nederland. Voordat de koffie net zo duur wordt als de benzine in Nederland, hebben we nog wel een tijdje te gaan.

Hoop dat verder alles goed gaat daar en het wordt de hoogste tijd om weer eens bij te babbelen.

Groet,

Bas