Monday, December 15, 2008

Agnes Scholengemeenschap Leiden

Recent heb ik (Tjeerd) een artikel geschreven in een Nederlands blad Deal!. Tot mijn grote verbazing kreeg ik kort erop een email van een collega uit Amsterdam met wie ik best goede vrienden was op de middelbare school: Frank van Dorp. We waren onafscheidelijk, samen met Rob Ouwerkerk en Frank van den Berg. We hebben wat heen en weer gemailed en hij stuurde mij een paar foto's uit de oude doos met een link naar een Agnes Reunie die was georganiseerd in 2007. De link naar de foto's en de reunie is hier.

Op de vele honderden foto's uit de tijd dat ik op het Agnes (1976 - 1982) zat sta ik er welgeteld 1 keer op. Dat geeft een beetje aan hoe populair ik was...NOT! Kijk maar op de foto hiernaast dan kan je wel zien waarom. Dit was 1976 en ik was toen nog aan het herstellen van een heup blessure, vandaar dat er een kruk naast me ligt.

Ik ben eens gaan browsen door al die foto's en ik heb best wel een aantal gezichten herkend maar namen kan ik er niet bijhalen; trouwens als er al namen bovenkomen kan ik het gezicht er niet bijhalen, schiet lekker op dus. De school bestaat niet meer maar het unieke karakter van de school, de creatieve mogelijkheden voor de leerlingen en het begrip "de Kreakel" staan bij velen nog in het geheugen.

2 comments:

Anonymous said...

God, wat een vreselijk lekker ding!!!

;-) San

ton kohlbeck said...

Je oude leraar Ton Kohlbeck heeft je ontdekt. Leuke foto, met Wil van Wageningen, docente klassieke talen. Geweldig mens!