Sunday, February 08, 2009

Wolfs Indoor Soccer

Voor de 5de keer deden Martijn en zijn vrienden mee aan de indoor-soccer competitie bij Wolfs. Voorheen waren ze altijd The Ballhogs, helaas kon niet iedereen van het 'oude' team mee doen en daarom  deden er een paar andere spelers mee waardoor ze de naam hebben aangepast: UnReal Madrid!

De wedstrijden zijn 2 x 24 minuten op kunstgras, en is 6 tegen 6. Het gaat er hard en fel aan toe en er is veel actie. Het team heeft dit jaar 5 wedstrijden gewonnen, een verloren en een gelijk gespeeld. Aan het einde van het seizoen waren ze uiteindelijk 3de. Het leuke aan deze competitie is dat iedereen een kans heeft om te winnen, op de finale avond speelt nummer 1 tegen nummer 8, 2 tegen nummer 7, etc. Er is dan een halve finale en een finale allemaal op een avond. De finale wedstrijden zijn 26 min. totaal en bij gelijkspel moeten er strafschoppen worden genomen. Als je een wedstrijd verliest kan je gelijk naar huis.

Alhoewel ze altijd goed voor de dag zijn gekomen en vaak in de finale hebben gestaan hebben ze deze competitie nog nooit gewonnen. Ok dit jaar mocht het niet zo zijn: in de halve finale gingen ze onderuit tegen de Pizza Boys, notabene een lager team dan Martijn's team. Die avond bleven Douglas en Holden bij ons slapen en in de auto zeiden de boys dat ze veel te "cocky" de halve finale hadden gespeeld. Helaas, maar volgende jaar is er weer een kans. Hun laatste kans want ze spelen maar tot u-16. De 3 boys in de auto, de founders van The Ballhogs, gaan dan weer proberen om het oude team bij elkaar te krijgen. For old time sake!


Maandag begint het High School Soccer seizoen officieel. Lisanne speelt weer Varsity en Martijn Junior Varsity. Komende weken dus weer genoeg voetbal, ze spelen minstens 2 wedstrijden per week en de andere dagen trainen ze. Het weekend is 'voetbal-loos', dat is voor ons voor het eerst in 7 jaar dat we veel vrije weekends zullen hebben.  Als je eenmaal op High School zit heb je geen club seizoen meer in het voorjaar omdat eigenlijk elke speler wel speelt voor zijn school en dus genoeg trainingen en wedstrijden heeft. 

1 comment:

Anonymous said...

Voor indoor soccer fanaten, check out
www.indoor-soccer-usa.blogspot.com

Dit is hoe het zou moeten worden bij ons in Belgiƫ (en Europa).