Thursday, May 27, 2010

kleine verbouwing

Eindelijk, na ruim 3,5 jaar in ons 'nieuwe' huis, hebben we de keuken verbouwd. Niet een grote verbouwing maar wat aanpassingen hier en daar om de keuken iets moderner te maken. Het is erg naar onze zin geworden. Volgend jaar gaan we de kastjes veranderen, matglas in de bovenkastjes, en als het goed is de hele keuken verven in een wat lichtere tint. Maar goed, zover is het nog niet.

Nu hebben we een kleine eetbar laten maken, een nieuwe kookplaat, nieuwe spoelbak en een kraan. Verder overal graniet en een andere achterwand. Ook is er een hoekkastje uitgehaald waardoor we iets meer werkruimte krijgen op het aanrecht. We zijn er super blij mee!

Zo was het toen wij het kochten, gezellig maar niet onze stijl
en nu zo :

Sunday, May 23, 2010

GRADUATION - CLASS OF 2010!!!

Wat een week! Maandag en dinsdag hadden de seniors nog examen, de rest van de week elke dag oefenen voor graduation om alles soepeltjes te laten verlopen. Eindelijk was het zaterdag zo ver; GRADUATION! Om 9 uur begon het, dus vroeg de deur uit om een redelijke plek te vinden zodat we in elk geval nog een foto of wat konden maken. Dat is redelijk gelukt! We kwamen in de kerk aan, toen waren er wat sprekers, het Wheeler koor zong een mooi lied, en toen ging de directeur alle seniors hun diploma uitreiken! Daarna naar buiten voor de, in mijn ogen, leukste foto...het omhoog gooien van de caps!

'S middags was bij ons het Graduation feest van Lisanne & Sarah. Zo'n ruim 100 man/vrouw zijn langs geweest en het was super gezellig! We hadden ook iemand gehuurd die karikaturen tekende en ook dat was een groot succes! Hadden we vrijdag nog veel regen en onweer, de rest van het weekend was het zonnig en bloedheet! Al met al, het zit er op en Lisanne is super enthousiast om haar nieuwe 'journey' op Oglethorpe te gaan beginnen. Maar nu eerst zomervakantie! Genieten, uitrusten en vooral veel dingen doen met alle vrienden en vriendinnen!
Martijn had dit weekend een voetbaltoernooi dus die is na graduation met Douglas meegegaan om de middagwedstrijd te kunnen spelen, 's avonds om 8 uur speelde hij ook en daar konden wij ook heen. Dat was een inhaalwedstrijd van de vrijdag toen de velden gesloten waren door de regen, er stonden te grote plassen water op.
Nu net weer thuis van zijn 3e wedstrijd, alle 3 de games gewonnen dus een goede afsluiter van het weekend. Volgende week speelt hij in Columbus het State Cup voetbaltoernooi. Ook daar ziet het er naar uit dat het zo'n 33 graden gaat worden, genoeg water en gatorade mee dus!
officiele uitreiking
officiele foto, de enige die we hebben met cap! Bij het omhoog gooien van de caps is ze die van haar kwijtgeraakt :(
YAYYY een High School Graduate!
met Eric, Jonathan & Samdeze deken is een van onze kado's aan haar. Hij is gemaakt van tshirts van de jaren dat we hier wonen, voetbal, Holland club, van school, van de Atlanta Braves etc. etc. Deze gaat mee naar college en vertegenwoordigd een deel van haar 'jeugd'.
Gezellig buiten!
In de rij bij de kadotafel
weer met friends; Jonathan, Eric, Sam, Will & Sam
de chocoladefontein, een groot succes!
de caricature guyhet resultaat :)

& met Josh, Molly, Sarah,Amanda en Timmy

Friday, May 21, 2010

Baccalaureate

Klaar om te gaan.

Afgelopen woensdagavond was het Baccalaureate, een afscheidsceremonie, voor Wheeler High School Seniors. Een samenkomen in de kerk om terug te kijken op 4 jaar High School. Er was muziek, Chris en Timmy zongen Bittersweet Symphony met hun band, Jordan(zang) en Zack(gitaar) deden het liedje van Carry Underwood, Don't forget to remember me en verder waren er leerkrachten die een toespraak hielden, studenten die vertelden over 4 jaar High School en achteraf was er een lekker buffet. Het is echt ongelofelijk hoeveel werk er gemaakt wordt van het afsluiten van je High School jaren. Het is ook een hele stap voor de jongelui, ineens toch weg van alle veiligheid van thuis en de start van een nieuw leven. Ik zie bij Lisan en haar vrienden dat ze zich realiseren dat ze elkaar niet veel meer zullen zien en deze week zijn ze, na alle activiteiten, elke avond samen om te kletsen, te dansen etc. etc. Gewoon lekker bij elkaar zijn!Hi Girls :)
Bittersweet Symphony
Jamal & Cole spreken de studenten toe
Best Friends Molly, Amanda & Lisanne
Jonathan( haar trainingsmaatje voor de zomer. Hij gaat Lacrosse spelen in college), Lisanne & best friend Sam
Lisanne & Chris gaan allebei naar Oglethorpe University om te voetballen. Hier doen ze de mascotte, een Stormy Petrel, na......... het is dus een zeevogel.
en hieronder; afscheid nemen is niet makkelijk. Ze zullen elkaar zo missen.

Tuesday, May 18, 2010

laatste keer....


Het is zover, Lisanne's laatste dag van High School is aangebroken vandaag. Ze is helemaal excited en blij maar toch ook triest omdat alle vrienden/vriendinnen na de zomer naar college gaan en ze elkaar dus niet vaak meer zullen zien. Lisan blijft lekker in de buurt, de rest gaat op minimaal 1,5 uur en soms wel 6 uur rijden hiervandaan. Gek idee.

Vanmorgen was dus ook de laatste keer dat ze Martijn mee heeft genomen naar school, elke dag gingen ze gezellig samen de deur uit. Tijn zal dus zijn laatste 3 schooldagen deze week met de bus naar school moeten (tenzij ik zo aardig ben om hem om 8 uur weg te brengen:)).
Voor Lisanne breken leuke dagen aan, vanmiddag een Senior picknik op school, vanavond een officieel senior banquet met leuke sketches, lekker eten en uitreiken van prijzen (Lisanne heeft future hot soccermom gewonnen). Woensdag, donderdag en vrijdag moet ze oefenen voor de graduation van zaterdag en dan zaterdag is alles officieel.... she will be a High School Graduate!!
Een nieuw leven gaat beginnen..!

Tuesday, May 04, 2010

Wat was het gezellig, en nu is het weer stil....

Jeetje, de tijd vliegt. De 10 dagen met de logees zitten er alweer op. Wat hebben we het super gehad, lekker gekletst, gedronken, gegeten, vooral heel erg veel gelachen en natuurlijk ook nog leuke dingen gedaan. Voor Thecla, Tjeerd's zus, was het de eerste keer in Atlanta en dan ga je toch weer de 'vaste attracties' doen. Altijd leuk, ook al heb je het al vaker gezien.

We zijn naar Oglethorpe University geweest, waar Lisanne dit najaar gaat studeren, Centennial Park waar in 1996 de Olympische spelen waren, natuurlijk naar binnen bij de Coca Cola winkel, het CNN gebouw en we zijn zelfs een dagje naar Helen geweest. Hier zit ook in Nederlands winkeltje dus wij konden ons hart ophalen aan al de lekkere NL heerlijkheden. Natuurlijk gingen we niet weg zonder ontbijtkoek, dropjes, wat Delfts blauw voor in ons NL toilet en natuurlijk hebben we ook de, inmiddels traditionele, trapfoto voor ons huis gemaakt.
Het was weer te snel voorbij, we missen jullie Opa, Thecla en Sandra! xoxo
Oglethorpe University
natuurlijk......STARBUCKS!
De Olympische ringen in Centennial Park
lunch in het CNN gebouw
De dames keken hun ogen uit in het Coca Cola winkeltje
Het NL winkeltje in Helen
en natuurlijk de trapfoto!