Thursday, August 30, 2007

Traveler's Blues

Als je veel reist en veel tijd in vliegtuigen doorbrengt dan kan er nog weleens wat gebeuren. In al die jaren en al die vluchten is er technisch nog nooit wat mis gegaan. Gelukkig! De grootste spelbreker is eigenlijk het weer. Zoals gisteren!

Ik kwam terug uit Minneapolis en een half uur voor de landing komt de piloot op de intercom en zegt dat we even blijven rondcirkelen boven Rome GA. Dat ligt in het noord oosten van de staat. "Even" bleek al snel 45 minuten te duren! Door het slechte weer in Atlanta was het vliegveld gesloten waardoor wij, en nog vele andere vliegtuigen, moesten uitwijken naar Birmingham AL. Gelukkig vloog ik in een RJ 900 met maar 76 zitplaatsen en zat ik lekker in business class. Er stonden ook grote DC's met meer dan 300 personen aan boord te wachten. Zoals je op de foto ziet ging de deur open zodat er ook wat frisse lucht naar binnen kon komen.

Uiteindelijk ging het vliegveld in Atlanta weer open maar we moesten wachten totdat het vliegtuig was bijgetankt. Er stonden 10 in de rij en er was maar een kerosine truck! Uiteindelijk konden we weer op weg, net voordat ook in Birmingham een mega storm op komst was. Dat is augustus in de South East, elke dag regen en onweer. Uiteindelijk kwam ik ruim 4 uur later aan in Atlanta.

Hopelijk gaat het volgende week beter als ik naar Calgary ga.

2 comments:

Fam.Herkströter said...

t wordt tijd voor een companyjet voor jouw makker,een vliegbrevetje halen en je hebt alles zelf onder controle, wat Jij?

gr. Ruud

Marjolein said...

Jakkes zeg, dat is ook niets gedaan, zolang wachten in een vliegtuig! Maar is het altijd zulk slecht weer in Atlanta dan? Bah, niets aan....

Enne, Calgary..that's my country!! Nou ja, wel ff een eind hier vandaan hoor! Goeie reis vast!