Friday, August 03, 2007

Noem mij naar "Nico"

De eerste 5 jaar hier waren wel relaxed omdat we nergens voor hoefden te zorgen. Was er wat kapot dat belden we Don The Handyman en die kwam het maken. Nu met een eigen huis is dat wel anders.

Ons huis is rondom van baksteen maar de porch, breezeway en garage zijn van hout. Dat vergt onderhoud en soms moeten er delen vervangen worden. We keken al een jaar aan tegen verrot hout van onze breezeway, de doorloop van het huis naar de garage, en vonden het tijd worden om het een en ander te vervangen.

Zoals je ziet op de foto moesten ondersteunende balken en al het andere hout vervangen worden. Vooral die grote balken vielen niet mee maar met vereende krachten en de hulp van Kiki en Lisanne is het toch gelukt. We hebben speciaal geprepareerd hout gebruikt dat vooral de termieten niet blij maakt. Dat is belangrijk want die vreten alles op. Het nadeel is dat het hout zo nat is dat men aanraadt om het pas na 3 maanden te verven. Voorlopig ziet het er dus nog een beetje raar uit maar beter dan wat het was.

De volgende uitdaging is nu een deck maken aan weerszijden van de stenen; alle planten rechts gaan er dan uit en onder het raam komt dan een bankje te staan. Als dat klaar is dan gaan we het bestaande deck uitbreiden, een nieuwe maken achter de garage en gras leggen beneden in de tuin. Kortom, nog voldoende uitdagingen en genoeg avonden en weekeinden waar wij ons niet zullen vervelen.

2 comments:

Anonymous said...

't Is toch zeker wel klaar als wij in oktober komen????!!!
Nee hoor, grapje.
Liefs
hans en jeannette

Fam.Herkströter said...

Kiki ,kijk uit ,Nico is een vreemd persoon ,dat weet je toch?
Ennuh,ben blij dat jij niet voor mij timmert.

Gr....