Wednesday, April 25, 2007

Ik kan het niet laten....

Ik ga zo mijn favoriete nagerecht eten. Ik wou dat ik ermee mocht beginnen maar helaas moet ik eerst een biertje drinken en dan een Dover Tong eten. Dan pas mag ik aan mijn La Isla Flotante beginnen. Ik ga eten in The San Angel Inn in het hartje van Mexico City. Dit is een oude hacienda met een prachtige binnentuin. Het restaurant wordt zelfs omschreven in een boek wat ik onlangs heb gelezen en kan aanraden: The Queen of the South van Arturo Perez Reverte. Klik hier als je wilt lezen waar het over gaat.

Maar goed, het is mij dus te doen om dit onweerstaanbare dessert van eiwit uit de oven met verse aardbeien en frambozen met erover heen een heerlijk vanille saus. Krijg jullie al trek? Ik wel. Soms heeft reizen ook wel zijn voordelen; gelukkig ben ik morgen weer thuis, net op tijd voor het feest bij de Consul en om Lisanne in klederdracht te zien (komt een foto van). Oh jah, niet vergeten, ook net op tijd om de badkamer af te maken.

Tuesday, April 24, 2007

Het schiet op........


Hier een fotootje van de badkamer in wording :). De tegelzetter komt vandaag en morgen nog, dan vrijdag de loodgieter en dan zaterdag kan Tjeerd verven. Misschien is de badkamer dan toch nog op tijd klaar voordat mijn moeder komt a.s. zondag. Spannend!

Saturday, April 21, 2007

Leuk maar blij dat het over is

Kiki heeft de afgelopen maanden naast haar gewone werk heel veel energie gestoken in het organiseren van het eerste Lustrum van de Molenwiek, samen met Simpha, Jeannine en Kimberle. Vandaag was dan de grote dag! Kiki ging om half 8 de deur uit om alles klaar te zetten en om half 10 kwamen alle kids al. De dag is besteed aan het oefenen voor het circus.
Vanuit NL was Circus Hannes & Co overgekomen om alles in goede banen te leiden. Om half 4 begon de voorstelling en het was een groot succes. Zowel de kinderen als de ouders vonden het geweldig.

Na het circus waren er nog wat toespraken door de voorzitter, die natuurlijk veel te lang duurden maar goed. Daarna was het tijd voor hapjes en de silent auction. Ook daar heeft Kiki aan meegewerkt samen met het auction comittee bestaande uit Heleen, Leen, Kiki en Jeannine. Er was van alles: leuke gesigneerde Nederlandse kinderboeken, een prachtig schilderij, handdoeken van Kipling, reistassen, Kabouter Plop pakketten, K3 gesigneerde boeken en cd's en zo kunnen we nog even door gaan. Alles was gedoneerd en uiteindelijk heeft de Molenwiek bijna $5000 opgehaald. Wij hebben een Wine Tasting, gesigneerde shirts van FC Cambuur, een half jaar sportabonnement bij de YMCA en een Kipling handdoek'gewonnen'. Wij tevreden, de Molenwiek tevreden!

Niet alleen de 50 kinderen zullen nu uitgeteld thuis in bed liggen (het is bijna 8 uur) maar ook Kiki en alle anderen die actief zijn geweest zullen uitgeteld zijn.

Sunday, April 15, 2007

Goed voetbal weekend voor de familie

Het is zondagavond en we zijn allemaal moe en uitgeteld. Was het niet zo dat het weekend is om uit te rusten? De komende week krijgt niemand echt de gelegenheid om tot rust te komen; er zijn allerlei activiteiten nog te doen voor het 1ste lustrum van de Molenwiek, de kids moeten gewoon naar school, trainen en wedstrijden spelen en er staat ook weer een trip naar Mexico City op de agenda. Gelukkig zitten we nu aan de koffie (thuis gemaakt en geen Starbucks) met een lekker stuk keylime pie.

Martijn speelde afgelopen zaterdag tegen Concorde Fire '95; zij zijn een jaar jonger en behoren tot de top U-12 team in het South East. Toch waren onze NASA boys in staat om de wedstrijd met 2-0 te winnen. Martijn speelde een goede 2de helft en beloonde dat met een mooi doelpunt bij de 2de paal. Deze 2-0 brak de spirit van Concorde en NASA speelde de wedstrijd behendig uit. Diezelfde middag speelde Lisanne met haar schoolteam (Varsity) en zij wonnen ook, met 2-1. Lisanne startte de wedstrijd en heeft op 10 minuten na de hele game gespeeld. Dat is toch wel opmerkelijk want als freshman krijg je zowiezo weinig speeltijd met alle juniors en seniors in het team maar Lisanne speelde het hele seizoen wel heel weinig. Gelukkig heeft de coach het licht gezien en hopelijk start ze weer tegen Roswell High dinsdag. Dit is een region game en die moeten ze winnen om in de state play offs te komen.

Gisteravond hadden we de traditionele maandelijkse Holland Club borrel en voor de verandering zijn we maar weer eens gegaan. Daarna zijn we gaan eten bij Baraonda, samen met Jacq, Quint, Simpha en Mat. Diezelfde avond is het ook gaan regenen en vandaag is het koud(rond 4 graden) en zeer windering (windkracht 8) waardoor het nog kouder voelde. Zeer opmerkelijk voor de tijd van het jaar. Toch ging Martijn zijn wedstrijd tegen ASA gewoon door. De wind blies dwars over het veld en was van invloed op de wedstrijd. Gelukkig ging NASA met een 1-0 overwinning van het veld af. Dus maximaal gescoord dit weekeind.

Verder zijn we nog steeds bezig met de badkamer in de basement. De foto is van hoe het was. De komende week vertellen we wel over wat we gedaan hebben en laten we andere fotos zien.

Wednesday, April 11, 2007

Literatuurgroep

Liesbeth en een stukje Ikke.... :)


Gisteravond had ik een bijeenkomst van de literatuurgroep. We zijn met 9 meiden en lezen elke 2 maanden een boek dat we samen bespreken. De host bereidt het boek voor, info over de schrijver en een samenvatting van het verhaal. Hierna barsten de discussies los en het zijn altijd erg leuke avonden.

Gisteravond was anders.......................... De jaarlijkse BBQ, boekuitwisseling en het afscheid van Leen van Craen (ze is een Vlaamse die voor 3 jr naar Rotterdam verhuisd deze zomer), dit alles maakte van onze literaire bijeenkomst gewoon een gezellige avond met veel lachen, eten en drinken. Het boek is niet besproken, dit proberen we in Juni gewoon nog een keer. Het boek dat deze avond op de agenda stond heet overigens El Negro en ik... voor het geval je dit wilt weten.

Irene, Nathalie en Alette en Alette, Leen en Jacqueline(Simpha en Jeannine ontbreken op de foto's)

Friday, April 06, 2007

Spring Break


Eigenlijk dachten we dat we in de afgelopen 5 jaar Florida wel gezien hadden. We zijn al in Orlando geweest (SeaWorld), de Atlantische Kust (Cape Canaveral) en helemaal afgezakt naar Miami (South Beach) en Key West. Ook hebben we met een propeller boot in The Everglades gevaren en alligators van zeer dichtbij gezien. De Gulfcoast is ook al vele malen bezocht; van het zeer rijke Sarasota tot Tampa en Clearwater. We hebben Grieks gegeten in Tarpon Springs en elk jaar zijn we Labor Day Weekend(eind augustus) in de buurt van Destin.

Toch waren we blij dat we gekozen hebben voor de rust van Cape San Blas deze week. Een klein schiereiland met een weg (links het strand en rechts St Joseph Bay), aan beide kanten van het eiland een paar huizen en aan het eind een prachtig state park met 15 kilometer wit en schoon strand. We hebben dolfijnen gezien in de zee, een uil die voor ons uitvloog uit zijn nest met 2 jongen en een Lynx. Daarnaast hebben we ook genoten van 3 dagen strand en heerlijk weer.

Maar helaas komt aan alle goede dingen een eind, zo ook aan deze vakantie. We hebben wel geleerd dat een bed & breakfast zeer comfortabel en gezellig kan zijn, dat de kids het nog steeds leuk vinden om mee te gaan en dat Florida toch nog heel veel te bieden heeft. Het is nu "Goede Vrijdag" en morgen gaan we tegels uitzoeken voor de badkamer in de basement.