Friday, June 06, 2008

Buiten zitten

Door de jaren heen hebben wij niet vaak buiten gezeten. In ons oude huis op Powers Ford was het gewoon niet gezellig om buiten te zijn. Af en toe zaten we overdag tussen de bomen maar in die 5 jaar dat we er gewoond hebben zijn de keren dat we buiten gegeten hebben op een hand te tellen. Die enige keer die is blijven hangen was op onze trouwdag (30 maart) toen Peter en Mireille bij ons waren; zij hadden gekookt en we hebben toen tot middernacht buiten aan tafel gekletst.

In ons nieuwe huis was buiten zitten ook niet echt nodig vanwege de grote "screened-in porch". Zo'n porch is buiten zitten zonder de overlast van muskieten en andere vervelende beesten doordat er rondom gaas zit. Wij er hebben de afgelopen 2 jaar vele avonden doorgebracht en er met veel mensen ook gegeten. Echter, toen we gingen nadenken over een aantal verbeteringen in en rond het huis kwam "uitbreiding van ons deck buiten" altijd op als een idee. We zijn eind vorig jaar begonnen met het vervangen van het hek aan de zijkant van het huis. Toen wij planken gaan leggen naast op de patio. Phase III is inmiddels ook compleet met het uitbreiden van ons deck, zoals je kunt zien op de foto.

Schemering is nog steeds geen leuke tijd om buiten te zitten maar als de zon eenmaal onder is dan is het best uit te houden. We hebben dan ook de 2 afgelopen avonden lekker buiten gezeten. De tafel en stoelen van de porch zijn inmiddels naar buiten verhuisd en natuurlijkmoest er dan op de porch wat anders komen. Kiki's wens was een grote farm table waar we met veel vrienden, familie, vrienden van de kids etc. lekker kunnen zitten, kletsen, eten. We hebben op Craigs list, een soort marktplaats, deze tafel met stoelen gevonden. De tafel kan makkelijk 10 stoelen er om heen hebben. Deze stoelen moeten nodig een verfje hebben, blauw, roze, groen en paars zijn niet echt onze kleuren. Nog even denken welke kleur we erop gaan spuiten, allemaal hetzelfde of toch verschillend. Opvallende kleuren, of toch wat gedekter (zwart?).

Suggesties zijn welkom :)

3 comments:

wbg said...

Rood, wit en blauwe stoelen???;)

Tjeerd & Kiki said...

haha dat zei Yvon ook al....

Fam. van den Berg said...

Jeetje, wat ziet dat er mooi en gezellig uit zeg!
Eindelijk je grote tafel he Kiki!!
Ben benieuwd welke kleur de stoelen worden.