Sunday, June 29, 2008

Geen cellphone verbinding.....

De kids zijn niet blij. We zitten zo afgelegen dat de mobiele telefoons niet werken. Vooral Lisanne baalt want die heeft nu geen kontakt met Chase. 

Vandaag was weer een leuke en ook zeer warme dag. Ongekend warm voor de Canadian Rockies. De dag begon goed, we zagen in het gras we 2 echte grizzly bears!! Helaas renden zij ook zo het bos in en we waren dus te laat voor het maken van een foto. Na de grizzly zagen we even verderop ook weer een groep geiten lopen langs een van de vele rivieren.  Klik hier om een foto van een grizzly te zien. 

Na wat koffie gedronken te hebben in Jasper zijn we naar Maligne Canyon gegaan. Van hoog in de bergen perst de rivier zich door een canyon wat vele spectaculaire beelden oplevert. Er zijn 6 bruggen over de kloof en op de foto hiernaast zie je Lisanne en Martijn staan op brug 3. Het was heerlijk om te voelen hoe de temperatuur was gedaald daar in vergelijking tot buiten de canyon.

Daarna zijn doorgereden naar Mount Edit Cavell. De weg naar deze berg kronkelt 14 kilometer omhoog van de hoofdweg af naar een parkeerplaats waar vele trails beginnen. Na een flinke wandeling kwamen we uit op een plek waar de Angel Gletsjer uitkomt in een klein meer met eromheen grote brokken ijs. We zijn door het dal weer teruggelopen naar de parkeerplaats. Een leuke afsluiter van de dag. Daarna zijn we in de auto gestapt en hebben we Jasper National Park verlaten. Vanavond slapen we in Valemount en morgen gaan we naar Kamloops.  Hier kan je meer foto's zien van vandaag.

1 comment:

Marjolein said...

Wow.... dat ziet er allemaal wel heel erg mooi uit zeg!! Schitterende omgeving! Heel toevallig zag ik net op het weer, dat het vandaag weer erg warm wordt!
Wat ben je trouwens vroeg met foto's erop zetten zeg, de dag is net begonnen LOL