Monday, June 30, 2008

Kamloops "De plaats waar rivieren bij elkaar komen"

Vanochtend werden we wakker in een warm en ingeslapen plaats in de Thompson Valley. We hadden Valemount uitgekozen omdat het ons langzaam maar zeker naar Vancouver brengt en we wilden niet de vele honderden kilometers in een keer rijden. Maar Valemount is BORING en we waren klaar om op deze zondagochtend weg te rijden toen we, net over de onbewaakte overgang, langs een Swiss Bakery kwamen. 


Wij naar binnen en daar stond Mannfred brood en pastries te bakken. Een echte Zwitser met een zwaar Duits accent. Hij heeft geen vaste openingstijden en hij bakt waar hij zin in heeft. Hij was bezig met 10 Rey broden met Karweizaad die hij al jaren elke zondag voor een familie uit Oostenrijk maakt. Hij was dus niet echt open op deze zondag maar wel bereid om ons zijn vers gebakken spullen te verkopen, zijn vrouw was er alleen niet om ook verse koffie te maken. Na een korte rondleiding door zijn bakkerij en een uitleg hoe het beste brood te maken gingen we weg met een nog vers en warm wit brood en 8 verse pastries. Alles hebben we onderweg van Valemount naar Kamloops (ruim 300 kilometer) opgegeten. Gelukkig hebben we ook Sirius Satelliet Radio in de auto dus konden we onderweg ook luisteren naar hoe de Spanjaarden de Duitser versloegen.

Naarmate we dichter bij Kamloops kwamen liep de temperatuur steeds verder op. Uiteindelijk bleek het 40 graden te zijn in deze vallei. Dus helaas niet veel gedaan omdat het veel te warm was. Wel hebben we de zon zien ondergaan achter de bergen en hebben we een tijdje in het park onder de bomen doorgebracht. Ondanks de rustige dag hebben we toch nog wat foto's, klik hier om ze te zien.

Morgen onderweg naar Whistler, waar volgend jaar de Olympische Winterspelen worden gehouden.

No comments: