Friday, July 18, 2008

Beer grijpt vrouw

Tijdens onze vakantie in Canada hebben wij tijd door gebracht in en rond Lake Louise. Zelfs tijdens een koude en donkere dag is het water in dit meer nog steeds heel licht blauw. Zeer indrukwekkend, maar hoe ontstaat dit nou. Aan het einde van het meer zie je een enorme gletsjer. Verscholen in deze berg van ijs liggen allerlei stenen die tegen elkaar aan wrijven waardoor zogenaamd "rock flour" ontstaat: stof zo fijn als meel. De gletsjer smelt aan de onderkant en dumpt het water, samen met de rock flour in Lake Louise. Zodra deze stof in het meer belandt filtert het alle licht uit het spectrum weg behalve die mooie licht blauwe kleur.

Dat aanwezigheid daar niet echt zonder gevaar is lazen we in de krant van wakker Nederland in het artikel "beer grijpt vrouw".

Wij hebben zelf ook 2 beren gezien: een zwarte beer en een grizzly beer. De zwarte beer was nog een cub en at vrolijk allerlei boterbloemen. De grizzly was een stuk groter en liep in de berm maar verdween daarna weer het bos in. Gelukkig zijn wij nooit in de problemen gekomen als de vrouw in bovenstaand artikel.

No comments: