Tuesday, July 01, 2008

Whistler

Langzamerhand reizen we terug naar Vancouver vanwaar we woensdag terug zullen vliegen naar Atlanta. Onze laatste stop is in Whistler BC, waar de Olympische Winterspelen van 2010 worden gehouden. 

Vanochtend zijn we eerst gaan ontbijten in Kamloops bij "Amsterdam". Nederlanders die ooit 2 pannenkoekenhuizen in Amsterdam hebben gehad zijn op deze strategische plek neer gestreken. Het is populair bij toeristen die reizen richting Banff en Jasper maar ook bij de 'locals'. Na kroketten, poffertjes en pannenkoeken zijn we rustig gaan rijden naar Whistler. 

We hebben ongeveer 6 uur gedaan over de ruim 300 kilometer omdat we rustig door de bergen zijn gereden en vaak zijn gestopt voor een korte wandeling, fotos of koffie. Hier zie je ons op de foto vlakbij Duffy Lake op een heleboel boomstammen die in de rivier een soort dam vormen. Hier zie je meer foto's.
Eenmaal in Whistler aangekomen zijn we eerst naar het hotel gegaan om in te checken. Daarna met de gratis bus terug naar het centrum om wat te eten en rond te kijken. Het is onze eerste keer in een ski resort maar we vinden het erg cool ook al is er geen sneeuw :). 

1 comment:

wbg said...

Ooooh, Kamloops ben ik jaaaaaaaren geelden geweest en in Whistler in mei 2002.Beetje sneeuw lag er en e waren veel japanners. Het was er toen erg warm en het ijs en belgisch biertje smaakten toen errug lekker:))