Monday, October 16, 2006

Memphis & Mijlpaal

"Put on my blue suede shoes and I boarded the plane
Touched down in the land of the Delta Blues in the middle of the pouring rain" - Mark Cohn

Memphis Tennessee
Dit weekend speelde Lisanne een toernooi in Memphis. Er was een bus gehuurd voor de 7,5 uur reis, de taken waren keuring verdeeld over de ouders die meegingen (7 dames en 2 mannen) en er was voldoende eten! Alhoewel Memphis in Tennessee ligt (Tennessee ligt boven Georgia) bracht de reis ons door Alabama en Mississippi, beide staten liggen links van Georgia; we reden door Tupelo Mississippi waar Elvis Presley is geboren op 8 januari 1935. Hij verhuisde 13 jaar later naar Memphis en daar in Graceland is hij ook uiteindelijk gestorven. Klik hier als je meer wilt weten. Vandaar de referentie naar "blue suede shoes", gelukkig was het droog het hele weekend en geen "pouring rain"!!

Rob Ryan en ik, de 2 mannen, hebben veel plezier gehad met de 5 dames. De meiden hebben een prima toernooi gespeeld maar verloren helaas de finale met 1-0 van een team uit Arkansas. Ondanks het verlies en de tranen, je weet hoe dat gaat met meiden van 14, was de busreis terug geen treurgang. In de loop van zondagavond waren we weer thuis.

Mijlpaal
Morgen 0m 7.46 AM EST (Eastern Standard Time) bereikt de US een mijlpaal. Volgens berekeningen zal de US op dat moment 300 miljoen inwoners hebben! Gemiddeld komen er 11 nieuwe amerikanen per seconde bij. Hierbij wordt rekening gehouden met geboorte en sterfte cijfers, immigranten en illegalen. Vooral over deze laatste groep is nogal wat discussie omdat ze in de berekingen ervan uitgaan dat er 12 miljoen illegalen zijn maar het werkelijke cijfer ligt volgens velen demografen hoger. Ondanks deze groei zijn er in Amerika maar 84 mensen per square mile terwijl NL 484 inwoners per vierkante kilometer heeft. De omvang van vierkante kilometer is ongeveer gelijk aan 40% van de omvang van vierkante mijl. Toch zijn er veel dichtbevolkte gebieden, vooral langs de Atlantic en Pacific Coast en rondom de Great Lakes. Daarnaast zijn er dus ook nog vele gebieden waar bijna niemand woont zoals in de Cornbelt states (Nebraska, Iowa en South Dakota), de Rocky Mountains en de high desert van New Mexico en Arizona. De laatste mijlpaal was 200 miljoen in 1967!

Ik vraag mij af of wij als 4 "legal aliens", dat is onze officiele status, meedoen in de telling.

1 comment:

Ruud said...

Hé Guy's ,
ik weet wel zeker dat jullie meedoen in de telling,jullie worden wellicht zelfs dubbel geteld.Leuke info weer en ben blij dat de site is aangepast,fris en fruitig.
De pouring rain is hier in NL vandaag,maar zoals altijd schijnt ook hier de zon ( achter de wolken).
Gegroet