Saturday, October 28, 2006

Zaterdagavond

Het water in onze achtertuin staat hoog van de hevige regen donderdag en vrijdag!

Lisanne heeft een feest van Keala, zij viert haar 15de verjaardag. Zij speelt bij haar in het voetbalteam, en iedereen was uitgenodigd. Het idee was om in gala jurken naar het feest te gaan in plaats van een spijkerbroek en een t-shirt. Lisanne zag er erg mooi uit in haar strapless zwarte jurk. Wij hebben haar rond 6 uur afgezet en zij komt straks rond half 11 weer thuis. Omdat Martijn graag naar Steak & Shake wilde zijn we weer helemaal naar Cobb Parkway teruggereden om daar te eten met zijn 3-tjes. Toen nog even snel wat boodschappen voormorgenochtend en daarna naar huis. Inmiddels zit Martijn in de basement met Justin, die woont een paar huizen verder. De jongens gaan naar dezelfde school. Kiki en ik zitten in de eetkamer aan tafel. Zij zit nog wat werk te doen voor de Molenwiek en ik ben een beetje aan het klooien (onder andere dit blog bijwerken).

"Na regen komt zonneschijn"

We hebben de afgelopen dagen vreselijke regen gehad. Het is in de loop van donderdag begonnen en niet meer droog geworden tot gisteravond. In de staat was er sprake van "flood warnings"; kreken en rivieren kunnen overstromen en daar werd voor gewaarschuwd. Wij hebben ook 2 kleinere kreken door de achtertuin en langs het huis lopen. Normaal staat daar een bodempje water in maar als het zo hard regent dan stromen ze al snel vol. Niet alleen door alle kleinere kreken die hoger gelegen in de onze uitkomen maar ook van al het hemelwater van ons huis dat via de goot en rubberen pijpen onder de grond er ook in terecht komt. Je kunt het wel redelijk zien op de fotos.

Door de regen waren de wedstrijden van Lisanne en Martijn afgelast. Hierdoor kon de familie uitslapen en doen wat ze wilde vandaag. Kiki en Lisanne zijn gaan shoppen samen en Martijn en ik hebben de laatste dozen in de basement opgeruimd. In de ruimte waar de ketel enzo staat (en allerlei ander troep) hebben we een kastenwand gemaakt en de dozen daarin gezet. Opgeruimd staat netjes. Woensdag komt het verhuisbedrijf de lege dozen die nog van de verhuizing over zijn ophalen en dan kan ook Kiki's auto in de garage. Dan zijn we echt klaar met verhuizen. We wonen er sinds 2 augustus dus dat heeft dan bij elkaar 3 maanden geduurd!

Van deze kamer hebben we nog geen foto geplaatst. Dit is dus de zitkamer.

We hebben nog een stoel in bestelling staan, de bank moet opnieuw gestoffeerd worden maar de stof is nog niet binnen en we willen hier graag een vloerkleed hebben. Op de achtergrond zie je de 'screened' porch.

1 comment:

Ruud said...

Jullie als nederlanders zou de buurt toch wel advies kunnen geven over watermanagement,misschien een leuke bijverdienste om seminars hierover te geven.
Denk groot in het land van de blablabla.
Mooi ingericht trouwens , de foto's zijn superduidelijk,mooi hoor.
Lijkt mij een erg gezellig en warm huis geworden,ik snap alleen de ligging niet zo,kan je misschien eens een luchtfoto maken?
Gr.fijne week.