Thursday, October 12, 2006

Old meets new - Deze is voor Dick Pardon


Voor de een is muziek belangrijker dan de ander, dat zie ik wel binnen ons gezin. Lisanne en ik kunnen niet zonder terwijl Martijn en Kiki liever de rust hebben. Komend weekend speelt Lisanne een toernooi in Memphis Tennessee en het hele team reist per bus. Ik ga met haar mee; onderdeel van onze uitrusting is een iPOD en alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat deze voor de terugweg weer opgeladen wordt!

Over smaak van muziek valt niet te twisten. Voordeel van kids is dat je gedwongen wordt om mee te gaan met de tijd. Soms hoor ik van een nieuwe band via Lisanne of Martijn en dan vind ik het nog goed ook. Andersom werkt het ook. Veel van de muziek die Lisanne en Martijn goed vinden kennen ze via mij of via Dave FM. Is zeg bewust veel en niet alles: als er iets is wat niemand bij ons kan waarderen dan is het wel Bob Dylan! En als je Bob noemt, moet je ook The Band vermelden. Zij waren, vanaf het moment dat Bob besloot om niet meer accoustic te spelen maar electrisch, zijn begeleidingsgroep. The Band is later vooral beroemd geworden door hun laatste concert, hoe ironisch, wat gefilmd is door Martin Scorcese in 1978: The Last Waltz. Klik hier om er alles over te lezen.

Sindsdien is er van alles gebeurd met de bandleden, en om ze te eren wordt er in januari van volgend jaar een 'tribute' cd uitgebracht. Duidelijk een geval van Old meets New omdat vele 'bekende' artiesten songs van deze legendarische band spelen zoals Death Cab for Cutie, Gomez, Guster, maar ook oud-gedienden zoals The Allman Brothers (met Greg hahaha) en John Hiatt. Helemaal speciaal is de bijdrage van Jakob Dylan, jawel de zoon van en voorman van The Wallflowers. Cultuur is belangrijk en muziek is daar een onderdeel van!

Nu alleen nog hopen dat ik de CD ook thuis mag draaien. Als het tegen zit kan ik er alleen naar luisteren als ik in de auto zit, in mijn uppie.......:-).

3 comments:

The Edelman Family Blog said...

Euhhh schat, weten ze bij ING dat jij het blog onder werktijd zit bij te werken.........?????

Anonymous said...

Ha Edelluitjes,

Ben benieuwd wat 'het nieuwe bloed' toevoegt aan de oudjes, kan vaak erg verrassend zijn. Tjeerd, als je weer in Nederland bent zoeken wij een rustige plek waar we onder het genot van een biertje naar good old Bob (met of zonder The Band) kunnen luisteren.

Groet,
Dick

Ruud said...

ben benieuwd of de kids bekend zijn met MMMMMtume.
Zoniet dan heb ik nog wel een paar nummers voor de ipod voor ze.
Verder heb je gelijk,over muzieksmaak valt inderdaad niet te "twisten" , op muziek wel...:-)