Tuesday, October 31, 2006

The Legend of Sleepy Hollow - Halloween

Question: Why didn't the skeleton dance at the party?
Answer: He had no body to dance with.

A
ls je meer Halloween jokes wilt lezen klik dan hier, ze zijn best grappig.

Waar komt de term "Halloween" vandaan? Het is een afkorting of verbastering van "All-hallow-even" of "All Hallows' Day", de avond voor "All saints Day" wat een christelijke traditie is op 1 november. Eigenlijk is Halloween een Pagan festival (A Pagan Place is een van de beste Waterboys album) voortgekomen uit de Keltische cultuur en door immigranten meegenomen naar de VS in de 19de eeuw.

Halloween wordt traditioneel gevierd op de nacht van 31 oktober (ook de verjaardag van tante Thea, gefeliciteerd). Kinderen gaan verkleed langs de deur en roepen "trick or treat", onderwijl verzamelen ze dan allerlei lekkernijen. Vooral snoep heeft de voorkeur, de jaren dat Lisanne en Martijn nog actief en verkleedt langs de deur gingen hadden we voor maanden snoep in huis! Huizen zijn versierd, soms met rook- en geluid machines om een "spooky" sfeer te scheppen. Sommige ouders hebben veel tijd besteed aan het verkleden van hun kroost. Kostuums zijn van mooi tot gewoon eng!

Wat onze kids gaan doen is nog een raadsel; Martijn weet nog niet of hij verkleedt weg gaat en hij weet ook nog niet met wie. Zijn buddies laat hij even voor wat het is omdat ze nogal wild zijn op Halloween en hij niet geblesseerd wil worden nu zijn seizoen zijn kritische fase bereikt. In het donker gaan ze dan iedereen tacklen en rennen door de tuinen enzo en daar wil hij niet aan meedoen. Te gevaarlijk vindt hij. Lisanne en Aaron mogen bij de deur gaan zitten vanavond, zo is het niet nodig voor ons om constant de deur open te doen voor een stel gillende en verkleede kids. Het zal voor velen wel schrikken zijn voor de neighbourhood kids want Aaron is African American en die zie je niet veel bij ons in de buurt. Op zich wel triest maar jah wel realiteit.

Nog een laatste funfact.

Vandaag wordt er in Sleepy Hollow NY een beeld opgericht van The Headless Horseman & Ichabod Crane, de 2 hoofdpersonen in Washington Irving verhaal "Sleepy Hollow, the legend of the headless horseman". Sleepy Hollow ligt 25 mile ten noorden van Manhattan en meer dan 100 jaar geleden schreef Irving het verhaal van Ichabod Crane over een legende dat sinds eeuwen door mensen werd verteld. Sleepy Hollow, The Headless Horseman en Ichabod Crane zijn de personificatie van Halloween in the US. Ergens in de jaren '90 is er een film overgemaakt met Johnny Depp in de hoofdrol. Genoeg over Halloween!




Saturday, October 28, 2006

Zaterdagavond

Het water in onze achtertuin staat hoog van de hevige regen donderdag en vrijdag!

Lisanne heeft een feest van Keala, zij viert haar 15de verjaardag. Zij speelt bij haar in het voetbalteam, en iedereen was uitgenodigd. Het idee was om in gala jurken naar het feest te gaan in plaats van een spijkerbroek en een t-shirt. Lisanne zag er erg mooi uit in haar strapless zwarte jurk. Wij hebben haar rond 6 uur afgezet en zij komt straks rond half 11 weer thuis. Omdat Martijn graag naar Steak & Shake wilde zijn we weer helemaal naar Cobb Parkway teruggereden om daar te eten met zijn 3-tjes. Toen nog even snel wat boodschappen voormorgenochtend en daarna naar huis. Inmiddels zit Martijn in de basement met Justin, die woont een paar huizen verder. De jongens gaan naar dezelfde school. Kiki en ik zitten in de eetkamer aan tafel. Zij zit nog wat werk te doen voor de Molenwiek en ik ben een beetje aan het klooien (onder andere dit blog bijwerken).

"Na regen komt zonneschijn"

We hebben de afgelopen dagen vreselijke regen gehad. Het is in de loop van donderdag begonnen en niet meer droog geworden tot gisteravond. In de staat was er sprake van "flood warnings"; kreken en rivieren kunnen overstromen en daar werd voor gewaarschuwd. Wij hebben ook 2 kleinere kreken door de achtertuin en langs het huis lopen. Normaal staat daar een bodempje water in maar als het zo hard regent dan stromen ze al snel vol. Niet alleen door alle kleinere kreken die hoger gelegen in de onze uitkomen maar ook van al het hemelwater van ons huis dat via de goot en rubberen pijpen onder de grond er ook in terecht komt. Je kunt het wel redelijk zien op de fotos.

Door de regen waren de wedstrijden van Lisanne en Martijn afgelast. Hierdoor kon de familie uitslapen en doen wat ze wilde vandaag. Kiki en Lisanne zijn gaan shoppen samen en Martijn en ik hebben de laatste dozen in de basement opgeruimd. In de ruimte waar de ketel enzo staat (en allerlei ander troep) hebben we een kastenwand gemaakt en de dozen daarin gezet. Opgeruimd staat netjes. Woensdag komt het verhuisbedrijf de lege dozen die nog van de verhuizing over zijn ophalen en dan kan ook Kiki's auto in de garage. Dan zijn we echt klaar met verhuizen. We wonen er sinds 2 augustus dus dat heeft dan bij elkaar 3 maanden geduurd!

Van deze kamer hebben we nog geen foto geplaatst. Dit is dus de zitkamer.

We hebben nog een stoel in bestelling staan, de bank moet opnieuw gestoffeerd worden maar de stof is nog niet binnen en we willen hier graag een vloerkleed hebben. Op de achtergrond zie je de 'screened' porch.

Wednesday, October 25, 2006

EINDELIJK!!!




Zo de dag zit er op.
Vanmorgen kwam om 9 uur de 'krat', EINDELIJK! We hebben de hele dag uitgepakt, en het is gelukt! Alles is leeg en staat in huis. Er zal best nog wat geschoven gaan worden, er moeten duidelijk wat meubelen etc bijgekocht gaan worden maar dat is alleen maar erg leuk!
Vanavond hadden we Cor en Hannelore met Victor en Emile op bezoek. Cor en Hannelore komen hier (tijdelijk?) wonen met ingang van 1 november. Victor en Emile, de zoons van Cor, wonen in NL en kwamen even kijken waar papa dan gaat wonen. We hebben heerlijk in de keuken, aan onze nieuwe tafel!, gezeten om te borrelen en daarna gezellig met z'n allen gegeten. Om een uur of 10 gingen ze weer weg, Lisan en Martijn moeten natuurlijk gewoon naar school en Cor, Hannelore en de boys hebben last van het tijdverschil. Kwam allemaal mooi uit zo.
Het was erg gezellig, zeker na zo'n drukke dag!

Tuesday, October 24, 2006

BAAAAAAAAALLLLLDAG!!




Wat een dag. Vandaag zou dan eindelijk de container met spullen uit Nederland komen, tussen 8.30-10.30AM. Spannend! Nou helaas, vanmiddag om 3.15pm hoorden we dat het dus niet meer ging lukken vandaag. Er was iets mis met de papieren en ze hadden niemand om vanavond nog te komen leveren. Nu dus wachten tot morgenochtend. Heel vervelend want morgen krijgen we visite uit Nederland, die komen nu dus in de rommel.
Vanmiddag hebben we wat plantjes gekocht en in potten gezet, de Halloweenborden uit de garage gehaald en zo ziet het er in elk geval weer een beetje gezellig uit.
Ik ga zo maar het menu bedenken voor de eters van morgenavond en dan boodschappen doen. Scheelt dat morgen weer.....

Monday, October 23, 2006

Koud

Het is altijd wennen als de zomer voorbij, niet dat het echt koud wordt maar toch.

Het lijkt alsof er 2 verschillenden weerpatronen zijn op een dag; als de zon op is en als de zon onder is. Klinkt raar en misschien wel onlogisch (of niet) maar laat ik het uitleggen met een voorbeeld. Afgelopen week werd het ineens koud; zodra de zon onder ging rond 7 uur daalde de temperatuur snel naar 10 of soms wel 5 graden celsius. Martijn had een wedstrijd in Alpharetta (2-2 gelijk) om half 10 en toen we rond kwart voor 9 op het veld kwamen was het nog "ijskoud" en vochtig. Echter, naarmate de dag vorderde en de zon steeds hoger aan de hemel kwam te staan werd het "t-shirt en korte broek" weer. Kiki en ik zijn zelfs verbrand afgelopen zaterdag tijdens Lisanne's wedstrijd (0-1 verloren).

Verder zijn we in afwachting van een container met"spullen" uit NL. De boot is al weken geleden in Charleston SC aangekomen maar het heeft enige tijd geduurd voordat de container kon worden ingeklaart. Gelukkig zijn nu alle papieren in orde en werd afgelopen vrijdag bevestigd dat onze spullen vandaag hier aankomen. Nu wordt er nog een bedrijf gezocht dat tijd heeft om alles af te leveren. Hopelijk gebeurd dat morgen zodat we alles uitgepakt hebben op woensdag. Spannend!!

Monday, October 16, 2006

Memphis & Mijlpaal

"Put on my blue suede shoes and I boarded the plane
Touched down in the land of the Delta Blues in the middle of the pouring rain" - Mark Cohn

Memphis Tennessee
Dit weekend speelde Lisanne een toernooi in Memphis. Er was een bus gehuurd voor de 7,5 uur reis, de taken waren keuring verdeeld over de ouders die meegingen (7 dames en 2 mannen) en er was voldoende eten! Alhoewel Memphis in Tennessee ligt (Tennessee ligt boven Georgia) bracht de reis ons door Alabama en Mississippi, beide staten liggen links van Georgia; we reden door Tupelo Mississippi waar Elvis Presley is geboren op 8 januari 1935. Hij verhuisde 13 jaar later naar Memphis en daar in Graceland is hij ook uiteindelijk gestorven. Klik hier als je meer wilt weten. Vandaar de referentie naar "blue suede shoes", gelukkig was het droog het hele weekend en geen "pouring rain"!!

Rob Ryan en ik, de 2 mannen, hebben veel plezier gehad met de 5 dames. De meiden hebben een prima toernooi gespeeld maar verloren helaas de finale met 1-0 van een team uit Arkansas. Ondanks het verlies en de tranen, je weet hoe dat gaat met meiden van 14, was de busreis terug geen treurgang. In de loop van zondagavond waren we weer thuis.

Mijlpaal
Morgen 0m 7.46 AM EST (Eastern Standard Time) bereikt de US een mijlpaal. Volgens berekeningen zal de US op dat moment 300 miljoen inwoners hebben! Gemiddeld komen er 11 nieuwe amerikanen per seconde bij. Hierbij wordt rekening gehouden met geboorte en sterfte cijfers, immigranten en illegalen. Vooral over deze laatste groep is nogal wat discussie omdat ze in de berekingen ervan uitgaan dat er 12 miljoen illegalen zijn maar het werkelijke cijfer ligt volgens velen demografen hoger. Ondanks deze groei zijn er in Amerika maar 84 mensen per square mile terwijl NL 484 inwoners per vierkante kilometer heeft. De omvang van vierkante kilometer is ongeveer gelijk aan 40% van de omvang van vierkante mijl. Toch zijn er veel dichtbevolkte gebieden, vooral langs de Atlantic en Pacific Coast en rondom de Great Lakes. Daarnaast zijn er dus ook nog vele gebieden waar bijna niemand woont zoals in de Cornbelt states (Nebraska, Iowa en South Dakota), de Rocky Mountains en de high desert van New Mexico en Arizona. De laatste mijlpaal was 200 miljoen in 1967!

Ik vraag mij af of wij als 4 "legal aliens", dat is onze officiele status, meedoen in de telling.

Thursday, October 12, 2006

Old meets new - Deze is voor Dick Pardon


Voor de een is muziek belangrijker dan de ander, dat zie ik wel binnen ons gezin. Lisanne en ik kunnen niet zonder terwijl Martijn en Kiki liever de rust hebben. Komend weekend speelt Lisanne een toernooi in Memphis Tennessee en het hele team reist per bus. Ik ga met haar mee; onderdeel van onze uitrusting is een iPOD en alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat deze voor de terugweg weer opgeladen wordt!

Over smaak van muziek valt niet te twisten. Voordeel van kids is dat je gedwongen wordt om mee te gaan met de tijd. Soms hoor ik van een nieuwe band via Lisanne of Martijn en dan vind ik het nog goed ook. Andersom werkt het ook. Veel van de muziek die Lisanne en Martijn goed vinden kennen ze via mij of via Dave FM. Is zeg bewust veel en niet alles: als er iets is wat niemand bij ons kan waarderen dan is het wel Bob Dylan! En als je Bob noemt, moet je ook The Band vermelden. Zij waren, vanaf het moment dat Bob besloot om niet meer accoustic te spelen maar electrisch, zijn begeleidingsgroep. The Band is later vooral beroemd geworden door hun laatste concert, hoe ironisch, wat gefilmd is door Martin Scorcese in 1978: The Last Waltz. Klik hier om er alles over te lezen.

Sindsdien is er van alles gebeurd met de bandleden, en om ze te eren wordt er in januari van volgend jaar een 'tribute' cd uitgebracht. Duidelijk een geval van Old meets New omdat vele 'bekende' artiesten songs van deze legendarische band spelen zoals Death Cab for Cutie, Gomez, Guster, maar ook oud-gedienden zoals The Allman Brothers (met Greg hahaha) en John Hiatt. Helemaal speciaal is de bijdrage van Jakob Dylan, jawel de zoon van en voorman van The Wallflowers. Cultuur is belangrijk en muziek is daar een onderdeel van!

Nu alleen nog hopen dat ik de CD ook thuis mag draaien. Als het tegen zit kan ik er alleen naar luisteren als ik in de auto zit, in mijn uppie.......:-).

Saturday, October 07, 2006

Studeerkamer....


Dit is ons projekt voor dit weekend, de studeerkamer eindelijk opruimen. Deze kast hebben we net in elkaar gezet en is voor mijn hobby, scrapbooken. Hier kunnen al mijn spulletjes, boeken. etc etc in en het staat nog leuk ook. Tjeerd is de kozijnen aan het verven, die waren pistache groen en worden nu gewoon creme zoals de rest van het huis.
Het wordt nog wel wat hier, het wachten is nog steeds op de spullen uit Nederland die onderweg zijn en dan is het pas echt klaar.
Er is nog genoeg aan te schaffen door de tijd heen, dit huis is groter dan ons vorige huis en we hebben nu ook nog een basement. De kids zitten daar regelmatig en vannacht had Martijn een sleepover daar. Jason is hier sinds gistermiddag, ze zitten de hele dag te gamen, voetballen, basketballen etc. Ze vermaken zich prima. Gistermiddag en avond waren Lisanne en Aaron, haar vriendje, er ook bij en zo met z'n viertjes beneden ging prima. Grote pret! Pizza's en drinken mee naar beneden en wat wil je nog meer.
Ik ga weer aan het werk..........

Friday, October 06, 2006

Hoofdpijn in Mexico

Tegenwoordig ben ik om de week 3 dagen in Mexico en dat is eigenlijk veel te lang. Afgezien van het feit dat ik niet bij Kiki en de kids ben is het geen pretje om hier te zijn. Ik kan nergens heen omdat ING's veiligheidsbeleid het niet toestaat om in een willekeurige taxi te stappen; de executive cars die we tot onze beschikking hadden zijn inmiddels (door mijn werk hier) de nek omgedraaid (kosten besparingen). Dat is nog niet eens het ergste: altijd als ik hier ben heb ik een "knallende" hoofdpijn.

Mexico stad ligt ruim 2500 meter boven de zeespiegel en de lucht is er zeer ijl. Daarbij is het een stad met 22 miljoen inwoners en het lijkt erop alsof ze allemaal een auto hebben. De wegen zijn altijd druk en vol, iedereen toetert er lustig op los en de uitlaatgassen kunnen geen kant op behalve blijven hangen boven de stad. Dus de combinatie van ijle lucht en luchtverontreiniging zorgt voor mijn hoofdpijn. Ik ben blij dat ik weer op weg naar huis ben!

Sunday, October 01, 2006

September....







September is alweer voorbij. Het was een drukke maand en is voorbij gevlogen. We genieten van ons nieuwe huis, ook al is alles nog wat rommelig. Helaas is de container met spullen die nog vanuit Nederland komen nog steeds niet hier. Inmiddels al een behoorlijke tijd onderweg. Onze nieuwe keukentafel zit er in , nieuwe stoelen, veel boeken en glaswerk en verder is het eigenlijk afwachten. Het heeft 5 jaar in een opslag gestaan dus het is ook een beetje een verassing wat er uit komt.
Verder hebben we ook leuke dingen gedaan, we hebben een nieuwe gourmetset dus heerlijk op de porch zitten eten, we zijn afgelopen vrijdag naar een Braves honkbalwedstrijd geweest, we hebben een basketbalnet voor Martijn en Lisan gekocht (duurde uren voordat het in elkaar zat,....het leek zo eenvoudig). Ook hebben we in de keuken lijstjes opgehangen die ik van de week heb gekocht bij een leuke gallery. Bijgaand wat fotootjes van al deze dingen. Binnenkort meer foto's van ons huis.