Saturday, September 26, 2009

Grote schoonmaak

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en over de eerste schok heen. Jeetje wat zijn wij geschrokken van dit alles. We hadden werkelijk nooit verwacht dat dit ons in Georgia zou kunnen gebeuren. (en zo velen met ons!). Onze basement is leeg, we kunnen opnieuw beginnen met inrichten. Met een beetje geluk kunnen we 2 banken, die we niet lang geleden gekocht hadden, nog gebruiken, zo ook het bed dat we een maand geleden hebben aangeschaft voor de logeerkamer.

Nu is het afwachten hoe groot de schade is aan de wanden beneden.Na 24/48 uur kunnen zich schimmels gaan vormen die schadelijk zijn voor de gezondheid. We hebben alles er aan gedaan om dit te voorkomen, dehumidifiers, fans, kachels en frisse lucht... Voordat we met herstel gaan beginnen moeten we dit dus laten testen.
Verzekerd hiervoor zijn we niet, een flood verzekering sluit je nl. alleen af als je in een risico gebied woont en dat is Georgia zeker niet.
De kinderen waren dinsdag en woensdag vrij van school vanwege de overstromingen in Georgia, wegen zijn ingestort, er zijn minimaal 1000 huizen compleet verloren gegaan en dan hebben we het nog niet over mensen zoals wij met 'slechts' water in de basement. Lisan en Martijn hebben dus flink geholpen om alles weg te krijgen. We zijn 2x met de aanhanger van Quint naar de Town Dump gereden dus de natte vloeren, matrassen, dekbedden, meubelen, computers, tv's etc zijn weg.
Het is zo lief hoeveel mensen met ons meeleven, veel hulp in de basement, flessen wijn, giftcards voor een lekker dinner en natuurlijk de vele telefoontjes en emails. Erg lief, thanks all!!!!!!!!!
(en nu ga ik weer aan de schoonmaak)

6 comments:

Familie van Dis said...

ik wist niet dat jullie in het overstroomde gebied woonde. Heel veel sterkte met schoon maken en hoop dat alles weer goed komt

groetjes Marielle

Petra said...

Jeetje wat hebben jullie een werk gehad! Wel fijn dat er zoveel hulp was. Vele handen helpen je in dit soort situaties zeker. Ondanks kan ik me zeker voorstellen dat de schrik er goed in zit. Nogmaals veel sterkte gewenst vanuit North Carolina!
Petra

Kasaka said...

Echt rampzalig, al die regen! Fijn, dat er zoveel hulp was, maar jee, wat een werk! Net als andere Petra wens ik je ook weer veel sterkte uit Virginia!

Annette said...

Jeetje, nee dat verwacht je toch niet in Georgia. Wat een geluk van al die handjes. (vele handjes maken licht werk) Wens jullie veel succes met ´de weder opbouw´

Groet Annette...

Natasja said...

Wat fijn dat je zo veel hulp hebt gekregen. Het moet hartverwarmend zijn om dat soort mensen om je heen te hebben. Succes met het opruimen!

Annemiek said...

O jee, jullie waren een van die ondergelopen huizen! We zagen het op het nieuws ja. Wat een troep dat dit geeft, vreselijk! Succes met de schoonmaak hoor.