Monday, September 21, 2009

Rain Rain Rain in Georgia!

Misschien is het in NL wel in het nieuws geweest. Georgia heeft overstromingen, hele wijken staan onder water, stukken weg zijn weggeslagen, de snelwegen niet meer begaanbaar. Een gekkenhuis.
Helaas ook in Huize Edelman drama!! De creek is overgelopen omdat de putten voor het huis het water niet meer konden verwerken. In de straat, voor onze deur, dreven letterlijk 2 auto's. Ook is onze basement onder water gelopen, dit betekent dat we onze banken, tv's, laminaat- vloeren, bedden, meubelen, koelkast etc etc etc weg kunnen gooien.
Veel hulp van vrienden en buren, van Lisanne, Chris en Martijn gelukkig. Inimddels is alles zo'n beetje uit de basement, de laminaatvloer staat klaar om naar de kraak te gaan, de computers etc ook. Er staan nu dehumitifiers te loeien beneden, fans, kachels enz. om de boel droog te krijgen.
Het kon nog veel erger, laten we het positief bekijken. Het water heeft bij ons hooguit 40/45 min in huis gestaan en toen stopte de regen en kon het water weer afgevoerd worden door de putten. Hele wijken zitten nog steeds zonder stroom, met basement/woonkamers etc onder water. Er zijn zelfs doden gevallen! Kijk voor een overzicht hier

Wij hebben heel veel schade, de verzekering betaald niets helaas, maar het komt met veel werk/tijd/geld wel weer goed.
Hier onder een impressie:


Ook onze voetbalvelden zijn voorlopig niet begaanbaar

8 comments:

Natasja said...

Heel toevallig kwam het vanochtend op het (ontbijt)journaal. Wat een toestand! En dan jullie basement...iets wat vuil is, kan je nog schoonmaken, maar als je spullen eenmaal zijn aantgetast door het water, dan is er helaas niets meer aan te doen. Ik wens jullie veel sterkte en hoop dat jullie genoeg terug zullen krijgen van de verzekering.

Sabina said...

Mensen wat een drama. Begreep gisteren wel van Bas dat het spoelde, maar zo erg..... Hoop dat jullie zo snel mogelijk de basement schoon en droog krijgen. Wie weet kun je Bas nog aan het werk zetten :-) En spullen zijn uiteraard maar spullen. Blijft doodzonde, maar gezien de berichten had het inderdaad vele malen erger kunnen zijn. Sterkte en succes de aankomende weken, want het zal nog wel even duren voordat alles weer op orde is. Als we vanuit het overzeese wat kunnen doen, horen we het graag. Dikke kus, Sabina

Petra said...

Jeetje wat erg! Je foto's spreken boekdelen.
Ik kreeg vanmorgen een telefoontje hoe het met onze waterstanden was, vanwege het journaal in Nederland. Hier is er niks van te merken, wij hebben (nog) niet zo veel regen gehad.
Wens je echt heel veel sterkte met alles opruimen. Het is inderdaad dat het allemaal materieel goed is, maar toch is het vreselijk om dat mee te maken.
Nogmaals veel sterkte uit North Carolina!
Petra

Fam. van den Berg said...

Jeetje, wat vreselijk voor jullie!
De foto's spreken boekdelen :(
Hoop dat alles snel een beetje droogt daar en jullie kunnen beginnen met ruimen en opknappen. Echt balen dat de verzekering in dit soort dingen niets doet, we leven met jullie mee.
Veel sterkte ermee,
liefs van Frank, Bianca, Niels en Marit

Kasaka said...

Wat een ramp! Verschrikkelijk ook, dat de verzekering niet uitkeert. Heel veel sterkte en ik hoop, dat het gauw opdroogt allemaal!

Anonymous said...

Wow! This is terrible. Your yard and basement were attacked by the GA monsoon. I am sorry that you guys are having to deal with this.

Best Regards,
Angelica

Anonymous said...

He vriend,zie het positief,je hebt nu wel een uiterst preciese waterpaslijn op de wanden,je bespaart je een laser hierdoor.
Gekheid,lullig man,als je hulp nodig hebt,just call.

Gr Ruud

Sandra said...

Mijn god, wat vreselijk!! Mijn moeder vertelde het gisteren op mijn vaders verjaardag. Al jullie mooie spulletjes!! Ongelofelijk om te zien. Daar gaat mijn (slaap)bank. :-( Lieverds, ik hoop dat het snel weer allemaal in orde komt en ondanks dat het materiaal is.......its sucks!!


Knuf xxx