Sunday, August 27, 2006

Romario de Souza Faria

Afgelopen vrijdag zijn we weer eens naar een game van de Silverbacks geweest, zij spelen in the US Soccer League (1 niveau onder de MLS). Zij speelden tegen Miami FC, waar Romario zijn laatste dagen van zijn imposante carierre slijt. Klik hier voor een van zijn legendarische doelpunten die hij maakte toen hij nog in Eindhoven speelde.

Gelukkig kunnen er maar 3000 mensen in het stadion waardoor het makkelijk was om bij de spelerstunnel te staan. Toen Romario eraan kwam om zich op te warmen wilde iedereen met hem op de foto; helaas hadden Martijn en ik geen toestel bij ons maar hij was wel de enige die heel stoer aan hem vroeg "Spreekt u nog Nederlands" en je zag hem opkijken naar Martijn, vervolgens lachen en hij zij "Ja hoor, een beetje". Hij is inmiddels grijs maar nog in een goede conditie en hij speelt nog als vroeger. Ik herkende het meteen! Volgens de speaker in het stadion heeft hij 959 doelpunten gemaakt in zijn loopbaan en is hij op jacht naar het record van Pele. Dat schijnt op 1000 te staan. Afgelopen vrijdag had hij er wel 5 kunnen maken maar helaas ging er maar 1 in. Miami won de wedstrijd met 2-1. ALs je iets meer wilt lezen over de wedstrijd of over The Atlanta Silverbacks, klik dan hier.

Het stadion was bijna uitverkocht en het meerendeel van het publiek is van Latijns Amerikaanse afkomst. Vandaar dat de commentaren niet alleen in het Engels worden gegeven maar ook in het Spaans. Dat geeft wel een heel apart sfeertje! Om 10 uur waren we thuis met een leuke ervaring rijker.

1 comment:

Anonymous said...

he edelman family,
how is life? Van harte gefeliciteerd met jullie kleine nichtje, wat een schattige foto!
Al een beetje ingericht en gewend in het nieuwe huis?
Hier alles oke, kids zijn vandaag het lesrooster halen en moeten morgen weer naar school, dan begint het gewone leventje dus weer.

Heel veel liefs van Bianca, Frank, Niels en Marit.