Thursday, February 01, 2007

Net niet

De afgelopen dag en avond was het de vraag of we weer zo'n mooie 'ice-storm' zouden krijgen ten noorden van Atlanta. Wat er gebeurd is dat vanuit het westen, met de jetstream, er relatief warme en vochtige lucht aankomt terwijl vanuit het noorden er koude lucht langs The Appalachian Mountains aankomt. Niet dat we nu ineens Erwin Krol of Peter Timofeeff zijn maar we hebben ons laten vertellen door Ken Cook, onze weerman bij Fox5, dat de koude lucht naar de grond zakt terwijl warme lucht erover heen trekt. Als er dan regen valt, wordt het bij de grond ijs. Het is geen ijzel, denken wij, omdat echt alles bedolven is onder ijs: niet alleen de straat maar ook het huis, de bomen, de verkeersborden etc.

Helaas, helaas, toen we wakker werden regende het alleen maar. De temperatuur lag net boven het vriespunt waardoor er geen ice-storm was. Dus het kantoor was gewoon open en de kinderen moesten ook gewoon naar school. Voordeel is wel dat er geen grote ongelukken gebeurd zijn en dat we niet zonder stroom of telefoon en internet zaten. Want door het gewicht van het ijs vallen de bomen en breken ook powerlines (weet je nog, die zijn hier allemaal boven de grond) door midden.

Dus vandaag niet zulke mooie plaatjes als toen 2 jaar geleden. We hebben er nog wel eentje bijgevoegd, omdat het zo mooi is.

1 comment:

Ruud said...

zie ik daar tussen de boompjes je nieuwe brievenbus staan??

Goed weekend ,
Gr Ruud