Wednesday, February 06, 2008

Colombia

Het weer is een beetje van slag met desastreuze gevolgen, tijdens de voorverkiezingen raasden er tornados door Alabama, Kentucky en Tennessee. Uiteindelijk zijn er meer dan 50 doden gevallen! Vanochtend kwamen de stormen aan in Georgia maar ondanks de tornado waarschuwingen is er gelukkig alleen maar regen gevallen.

Deze week is Tjeerd in Bogota Colombia. Zoals je kunt zien op de map ligt de stad ergens in het midden van het land op ruim 2500 meter boven de zeespiegel. Even de trap oplopen en je bent buiten adem! Nu begrijp ik waarom Lucho Hererra zo ongrijpbaar was in de Tours van de jaren '80.

Bogota is een typische Zuid Amerikaanse stad maar met een van de beste public transportation system in de wereld. Dat is ook wel nodig want het verkeer is een nachtmerrie. Om het een en ander te regelen mogen op donderdag alleen maar taxi's of geblindeerde auto's rijden en in vele delen van de stad zorgt het nummerbord ervoor of je er wel of niet mag rijden en tussen welke tijd van de dag. De stad is wel heel veilig maar ondanks dat worden "gringo's" nog wel door een "protector", zoals ze zichzelf noemen, rond gereden en overal zie je honden die snuffelen naar explosieven. Het is wel weer een hele ervaring om mee te maken; Spaans wordt ook steeds beter. Morgen maar weer naar huis!

No comments: