Saturday, February 02, 2008

Green Card

We zijn al bijna 7 jaar in dit land op een L-1 visum. Dit document is ooit verstrekt voor 3 jaar en twee keer verlengd voor 2 jaar, het enige dat ons nog rest om hier langer te mogen blijven is om een green card aan te vragen anders moeten we eind juli het land uit.

We hebben vorig jaar juli de papieren ingestuurd en vandaag hebben we weer een belangrijke stap voorwaarts gezet: de vingerafdrukken. Allereerst werden Kiki en Lisanne om 11.00 uur ontboden bij de USCIS voor de fameuze "prints" en later op de dag, om 2 uur, waren Tjeerd en Martijn aan de beurt. Voor de girls duurde het ongeveer anderhalf uur en de boys waren binnen het uur klaar. Nu is het afwachten, we hebben geen idee wat er nu gaat gebeuren. Gelukkig zijn er advocaten mee bezig dus we horen het wel. Er zijn 2 belangrijke voordelen verbonden aan zo'n stukje plastic: 1) we mogen dan in de rij met de Amerikanen wanneer we weer het land inkomen wat een stuk sneller is en 2) Tjeerd kan voor een andere werkgever gaan werken.

Helaas werd Tjeerd aangehouden onderweg naar zijn "prints", notabene voor te hard rijden! Hij rijdt altijd langzaam, trutterig zelfs. Het was wel even schrikken toen de agent begon over een "court date". Gelukkig lijkt het erop dat de bekeuring gewoon betaald kan worden zonder voor te komen maar de hoogte van de boete is nog even onduidelijk.

2 comments:

wbg said...

Spannendddddd!

Sonja said...

Zal je altijd zien, rij je een keer door...........!!