Thursday, February 28, 2008

De boom

Het dilemma
Toen wij zo'n 2 jaar geleden serieus naar dit huis aan het kijken waren hadden we al gelijk onenigheid over "de boom". Onze tuin staat vol met bomen maar deze stond wel erg dicht bij het huis, en vooral erg scheef. De eekhoorns konden van "de" boom zo op het dak van de garage komen.
Nu kwamen wij er vrij snel achter dat "de" boom ook zo zijn voordelen had want in de zomer hield hij veel warmte tegen. Als het 40 graden is dan is die schaduw wel lekker. Nadelen waren er ook, hij hield ook veel licht tegen en in het najaar liet hij een enorme berg bladeren vallen over het huis, de garage en de tuin achter. Kortom, een dilemma!

De beslissing
Er zijn best wel veel horror stories over bomen die door 'high winds' of tornados omwaaien en zoals je op de eerste foto kunt zien staat "de" boom behoorlijk scheef. Zekerheid won het van estetische waarde dus werd de knoop vorige week doorgehakt. Eerst nog even onderhandelen over de prijs en checken of het bedrijf wel een licensie heeft en, zeer belangrijk, een goede verzekering.

Het werk
Afgelopen maandag was het dan zover, "de" boom ging eruit. De crew van RPG Trees bestond uit 4 man: een klimt in de boom en bindt alle touwen vast, de crew baas staat beneden om de stammen en takken te begeleiden naar de grond terwijl nummer 3 en 4 alles gelijk wegslepen en in de truck leggen of versnipperen. Na een dag was alles weg op een paar grote stronken na die ze de volgende dag hebben opgehaald. Ze hebben gelijk ook wat houtsnippers achtergelaten die we dan weer kunnen gebruiken rondom planten en zo.

Het resultaat
Een hele grote kale plek in de achtertuin. We kunnen nu helemaal doorkijken naar achteren en de porch en de woonkamer hebben veel meer licht. Ollie, de dikke vette Garfield kater, heeft nu geen plek om in te vluchten als hij door een hond wordt achterna gezeten. De eekhoorns zijn van slag want die weten nu niet meer hoe ze op het dak van de garage moeten komen. En wij? Wij moeten er nog even aan wennen en zijn een behoorlijke bom Dollars lichter.

Binnenkort de foto's van het resultaat!

1 comment:

Fam.Herkströter said...

He gozer,thnks voor je voicemail,inderdaad stond ik in de file,dit keer op de A15 vanuit hellevoetsluis..
Stoere boom zeg,jammerr dat ie weg moest..Hoop je snel weer te spreken,gr. aan kiki en de kids..

ps,blog is weer bijgewerkt,voel je welkom!!
Bye,Ruud