Monday, February 11, 2008

High School voetbal

Het zal wellicht gek blijven klinken voor ons Nederlanders maar "girls voetbal" is in het hele land enorm belangrijk en er wordt op een hoog niveau gespeeld. De Verenigde Staten draait niet voor niets al meer dan 10 jaar mee in de top van het internationale dames voetbal en ze zijn zelfs al eens wereld kampioen geweest. Nederland ligt ver achter als het gaat om beleving en kwaliteit. De basis voor dit alles is High School voetbal.

Vanavond is in Georgia en vele andere staten het voetbal seizoen voor scholen weer begonnen, overigens ligt in het voorjaar het club voetbal voor zowel jongens als meisjes stil vanaf U-15. De spelers worden ingedeeld in Varsity en Junior Varsity teams waarbij de eerstgenoemde team het belangrijkste is; ook dit jaar is Lisanne weer gekozen voor het Varsity team. Haar school, Joseph Wheeler High School speelt in klasse AAAAA, regio 6. De grootte van de school bepaalt de klasse, haar school speelt in de hoogste afdeling (AAAAA) terwijl de regio niet meer aangeeft dan waar er gespeeld wordt. De top 4 van iedere regio gaan door naar de play offs en uiteindelijk is er een State Champion ergens begin mei. Kortom veel voetbal, goede wedstrijden en een hele eer om voor je school uit te komen.

Vanavond speelde Wheeler haar eerste wedstrijd, Lisanne speelde de volle 80 minuten als linksback en zeer degelijke wedstrijd. Uiteindelijk stapten de Wildcats, de bijnaam voor Wheeler's sportteams, met een 1-0 overwinning op Woodstock High van het veld.

No comments: