Thursday, February 28, 2008

nieuwe header

Eindelijk een nieuwe header, met dank aan Yvon!! SMAK! :)

De boom

Het dilemma
Toen wij zo'n 2 jaar geleden serieus naar dit huis aan het kijken waren hadden we al gelijk onenigheid over "de boom". Onze tuin staat vol met bomen maar deze stond wel erg dicht bij het huis, en vooral erg scheef. De eekhoorns konden van "de" boom zo op het dak van de garage komen.
Nu kwamen wij er vrij snel achter dat "de" boom ook zo zijn voordelen had want in de zomer hield hij veel warmte tegen. Als het 40 graden is dan is die schaduw wel lekker. Nadelen waren er ook, hij hield ook veel licht tegen en in het najaar liet hij een enorme berg bladeren vallen over het huis, de garage en de tuin achter. Kortom, een dilemma!

De beslissing
Er zijn best wel veel horror stories over bomen die door 'high winds' of tornados omwaaien en zoals je op de eerste foto kunt zien staat "de" boom behoorlijk scheef. Zekerheid won het van estetische waarde dus werd de knoop vorige week doorgehakt. Eerst nog even onderhandelen over de prijs en checken of het bedrijf wel een licensie heeft en, zeer belangrijk, een goede verzekering.

Het werk
Afgelopen maandag was het dan zover, "de" boom ging eruit. De crew van RPG Trees bestond uit 4 man: een klimt in de boom en bindt alle touwen vast, de crew baas staat beneden om de stammen en takken te begeleiden naar de grond terwijl nummer 3 en 4 alles gelijk wegslepen en in de truck leggen of versnipperen. Na een dag was alles weg op een paar grote stronken na die ze de volgende dag hebben opgehaald. Ze hebben gelijk ook wat houtsnippers achtergelaten die we dan weer kunnen gebruiken rondom planten en zo.

Het resultaat
Een hele grote kale plek in de achtertuin. We kunnen nu helemaal doorkijken naar achteren en de porch en de woonkamer hebben veel meer licht. Ollie, de dikke vette Garfield kater, heeft nu geen plek om in te vluchten als hij door een hond wordt achterna gezeten. De eekhoorns zijn van slag want die weten nu niet meer hoe ze op het dak van de garage moeten komen. En wij? Wij moeten er nog even aan wennen en zijn een behoorlijke bom Dollars lichter.

Binnenkort de foto's van het resultaat!

Sunday, February 24, 2008

Weekend....

Martijn ligt net in bed, het is half 1o, en de girls zijn beneden de Oscar uitreiking aan het kijken. Ik ben aan, als ik thuis ben, aan het voorlezen aan Martijn. Hij is niet echt een lezer maar hij hangt aan mijn lippen als ik de Kite Runner(de vliegeraar) voorlees. We hebben bijna driekwart gelezen en hij vindt het geweldig. Ben benieuwd welk boek we hierna gaan uitzoeken samen. Lisanne heeft gisteravond ook 2 boeken uit de kast gehaald: The Time Travelers Wife en Density of Souls. Van de eerste wordt op dit moment een film gemaakt die ergens dit jaar zal uitkomen, ik heb het met veel plezier gelezen. Density of Souls kocht ik toen wij Kerst in New Orleans vierden een paar jaar geleden; het verhaal speelt zich af in deze stad en eindigt met een mega orkaan. Hoe ironisch als je nagaat dat dit ruim voor Katrina is!

Vandaag is eindelijk ook het "kleine deck" af. Nou ja, de planken moeten nog gebeitst worden maar dat mag pas over een paar weken als het hout droog is. Volgens de experts van Home Depot moeten we 60 tot 90 dagen wachten dus we kijken wel even. We hebben er wel alvast een tafel en bloempotten opgezet om wat sfeer te geven. We willen er een gezellige patio van maken.

Als je goed kijkt op de foto kan je ook de grote boom zien die over de garage hangt. Die gaat er deze week uit! Ja, het heeft even geduurd en we vinden het best jammer maar hij is erg groot, neemt veel licht weg en geeft veel "troep" en hij staat scheef! Goedkeuring is er niet voor nodig; het enige dat belangrijk is, is dat degene die het doet goed verzekerd is. We zijn erg benieuwd naar het resultaat.

Friday, February 22, 2008

Kids Magazine

Ik zat even met de pc te spelen en toen kreeg ik dit ...... Grappig he :)

Wednesday, February 20, 2008

Tampa Bay


Dit weekend stond weer eens in het teken van voetbal. Er zijn in totaal 3 Winter College Showcase toernooien in Florida en de Score at the Shore in Tampa Bay is er een van. Normaal gesproken speelt Martijn altijd de Vulcan Cup in Alabama in maart maar dat kwam dit jaar niet goed uit dus was besloten om naar dit toernooi te gaan. Wat is het verschil? In plaats van 2 uur rijden naar Birmingham was het nu 8 uur rijden naar Tampa Bay. Gelukkig rijdt de Volvo XC 90 lekker!

Vrijdagochtend rond 11 uur gingen we met zijn 3-en op pad want Lisanne bleef alleen thuis. Die had zelf een wedstrijd met Wheeler, haar school, die avond (5-1 gewonnen!). Zaterdag en zondag heeft hij in totaal 4 wedstrijden gespeeld waarvan 2 gelijk en 2 verloren; hij speelde tegen teams in Michigan, New York en Florida, tegen jongens die groter, beter en sterker waren maar ondanks dat hebben ze het goed gedaan. Maandag ochtend om 7 uur zaten we weer in de auto naar huis. Je kon duidelijk zien dat Martijn moe was van die 4 zware wedstrijden want hij heeft veel geslapen. Gelukkig waren we rond 3 uur die middag weer thuis.

Aankomend weekend speelt hij weer een toernooi maar dan gewoon in Atlanta. Lisanne staat vanavond weer als bikkelharde links back opgesteld (al 1 gele kaart op zak) en komende vrijdagavond speelt ze ook weer. Kortom, aan voetbal geen gebrek.

Thursday, February 14, 2008

Happy Birthday Husband :)


En vandaag is Tjeerd jarig....

Vanmorgen moesten we allemaal vroeg de deur uit, vanmiddag om 5.30pm voetbalwedstrijd van Lisanne en vanavond training van Martijn. Weinig tijd om een verjaardag te vieren.
Tjeerd en ik gaan samen lunchen en kadootjes geven we vanavond bij de koffie met taart! MMM.
Zo maken we er toch nog wat gezelligs van. :)

HAPPY BIRTHDAY!

Wednesday, February 13, 2008

Dit is pas koud

Was Tjeerd vorige week nog in het zonovergoten Colombia, deze week verblijft hij een paar dagen in het hoge noorden van Canada. Montreal is een mooie stad maar zeer koud deze tijd van het jaar. Afgelopen nacht zakte de temperatuur naar 20 graden onder nul, wel heel erg koud. Het heeft er de afgelopen nacht ook flink gesneeuwd dus nu maar hopen dat de vluchten niet zijn afgelast. Wel lastig als je een nacht in Montreal moet overblijven als je de volgende dag jarig bent!

De foto is vanmorgen vroeg genomen en zoals je kunt zien is het behoorlijk wit. Vlak voor het hotel wordt er een nieuw gebouw neergezet en de bouwvakkers waren gewoon aan het werk. Hoezo "vorst verlet".

Monday, February 11, 2008

High School voetbal

Het zal wellicht gek blijven klinken voor ons Nederlanders maar "girls voetbal" is in het hele land enorm belangrijk en er wordt op een hoog niveau gespeeld. De Verenigde Staten draait niet voor niets al meer dan 10 jaar mee in de top van het internationale dames voetbal en ze zijn zelfs al eens wereld kampioen geweest. Nederland ligt ver achter als het gaat om beleving en kwaliteit. De basis voor dit alles is High School voetbal.

Vanavond is in Georgia en vele andere staten het voetbal seizoen voor scholen weer begonnen, overigens ligt in het voorjaar het club voetbal voor zowel jongens als meisjes stil vanaf U-15. De spelers worden ingedeeld in Varsity en Junior Varsity teams waarbij de eerstgenoemde team het belangrijkste is; ook dit jaar is Lisanne weer gekozen voor het Varsity team. Haar school, Joseph Wheeler High School speelt in klasse AAAAA, regio 6. De grootte van de school bepaalt de klasse, haar school speelt in de hoogste afdeling (AAAAA) terwijl de regio niet meer aangeeft dan waar er gespeeld wordt. De top 4 van iedere regio gaan door naar de play offs en uiteindelijk is er een State Champion ergens begin mei. Kortom veel voetbal, goede wedstrijden en een hele eer om voor je school uit te komen.

Vanavond speelde Wheeler haar eerste wedstrijd, Lisanne speelde de volle 80 minuten als linksback en zeer degelijke wedstrijd. Uiteindelijk stapten de Wildcats, de bijnaam voor Wheeler's sportteams, met een 1-0 overwinning op Woodstock High van het veld.

Wednesday, February 06, 2008

Colombia

Het weer is een beetje van slag met desastreuze gevolgen, tijdens de voorverkiezingen raasden er tornados door Alabama, Kentucky en Tennessee. Uiteindelijk zijn er meer dan 50 doden gevallen! Vanochtend kwamen de stormen aan in Georgia maar ondanks de tornado waarschuwingen is er gelukkig alleen maar regen gevallen.

Deze week is Tjeerd in Bogota Colombia. Zoals je kunt zien op de map ligt de stad ergens in het midden van het land op ruim 2500 meter boven de zeespiegel. Even de trap oplopen en je bent buiten adem! Nu begrijp ik waarom Lucho Hererra zo ongrijpbaar was in de Tours van de jaren '80.

Bogota is een typische Zuid Amerikaanse stad maar met een van de beste public transportation system in de wereld. Dat is ook wel nodig want het verkeer is een nachtmerrie. Om het een en ander te regelen mogen op donderdag alleen maar taxi's of geblindeerde auto's rijden en in vele delen van de stad zorgt het nummerbord ervoor of je er wel of niet mag rijden en tussen welke tijd van de dag. De stad is wel heel veilig maar ondanks dat worden "gringo's" nog wel door een "protector", zoals ze zichzelf noemen, rond gereden en overal zie je honden die snuffelen naar explosieven. Het is wel weer een hele ervaring om mee te maken; Spaans wordt ook steeds beter. Morgen maar weer naar huis!

Saturday, February 02, 2008

Green Card

We zijn al bijna 7 jaar in dit land op een L-1 visum. Dit document is ooit verstrekt voor 3 jaar en twee keer verlengd voor 2 jaar, het enige dat ons nog rest om hier langer te mogen blijven is om een green card aan te vragen anders moeten we eind juli het land uit.

We hebben vorig jaar juli de papieren ingestuurd en vandaag hebben we weer een belangrijke stap voorwaarts gezet: de vingerafdrukken. Allereerst werden Kiki en Lisanne om 11.00 uur ontboden bij de USCIS voor de fameuze "prints" en later op de dag, om 2 uur, waren Tjeerd en Martijn aan de beurt. Voor de girls duurde het ongeveer anderhalf uur en de boys waren binnen het uur klaar. Nu is het afwachten, we hebben geen idee wat er nu gaat gebeuren. Gelukkig zijn er advocaten mee bezig dus we horen het wel. Er zijn 2 belangrijke voordelen verbonden aan zo'n stukje plastic: 1) we mogen dan in de rij met de Amerikanen wanneer we weer het land inkomen wat een stuk sneller is en 2) Tjeerd kan voor een andere werkgever gaan werken.

Helaas werd Tjeerd aangehouden onderweg naar zijn "prints", notabene voor te hard rijden! Hij rijdt altijd langzaam, trutterig zelfs. Het was wel even schrikken toen de agent begon over een "court date". Gelukkig lijkt het erop dat de bekeuring gewoon betaald kan worden zonder voor te komen maar de hoogte van de boete is nog even onduidelijk.