Wednesday, May 02, 2007

Gevaar op de Veluwe, brand in South Georgia

Sinds enkele weken brandt er een flink vuurtje in South Georgia, vlakbij de Okifenoki moeras. Men is er niet zeker van hoe het is ontstaan maar de droogte zal zeker niet geholpen hebben. Normaal gesproken valt er hier rond de 40 cm regen tot mei; tot nu toe is de teller blijven steken op +/- 20 cm. Dat betekent dat er allerlei regels zijn omtrent het gebruik van water om de auto te wassen en natuurlijk (zeer belangrijk) het wateren van de planten in de tuin! Ons sprinkler systeem gaat automatisch aan maandag, woensdag en vrijdag. Meer mag niet!

Helaas ziet het er dit jaar niet goed uit als het gaat om regenval (droogte) en wildfires. De National Interagency Fire Center heeft al aangegeven dat het warmer en droger wordt dan normaal waardoor de kans op wildfires toeneemt. Ook bij ons in de South East. Helaas is er tot nu toe bijna 200 vierkante kilometer(en 21 huizen) verbrandt in de buurt van Waycross GA. De grootste wildfire in de geschiedenis van Georgia.

Gelukkig wonen wij in North Georgia dus evacueren is er niet bij. Ondanks dat Waycross ruim 400 KM bij ons vandaan is hebben we af en toe wel last van de rook. Is ook wel bizar!

1 comment:

Ruud said...

He guy's , goed verzekerd mag ik hopen?tis hier ook erg droog in V schoten,al zo'n 35 dagen niet geregend.Jaja , de zomer doet hier al vroeg zijn entree.
Fijn dat jullie badkamer klaar is,ik maar denken dat tjoerd dat allemaal zelf deed maar hij mag alleen maar schilderen hahahahahaha.
Misschien is dat wel het verstandigste ja.
Kiki , ik kreeg vorige week je hotmail emails binnen,wat een flop he.Veel plezier met jullie (o)(schoon)ma.Doe haar de HG van ons.
laterzzzz