Wednesday, June 06, 2007

Braves Game Tuesday

Ze noemen Baseball "America's favorite pastime" en dat was ook wel te merken gisteren. Alhoewel de wedstrijd gewoon overdag was (first pitch at 2.35 PM), zaten er toch zo'n 30.000 mensen in het stadion. Allemaal te genieten van een rustige middag en een leuk partijtje baseball. De sport is niet geweldadig, de toeschouwers zitten gewoon door elkaar heen en er hangt een gemoedelijke sfeer. Wel wat anders dan bij een Feyenoord - Ajax!

Het begint al ruim voor de wedstrijd met allerlei activiteiten. Gisteren was er een drumline (met een paar leuke meiden) die de boel een beetje aan het opschudden waren. Je ziet Lisanne en Martijn rechtsonderin de foto staan. Als de wedstrijd gaat beginnen gaat iedereen pas naar zijn plaats. Wij hadden 4 kaarten net achter Home Plate, dus een geweldig goed uitzicht op zowel de pitcher als de hitter. Het is een prachtig geluid om de baseball met een snelheid van 150 KM in de handschoen van de catcher te horen ploffen.

Lisanne kocht een t-shirt van Jeff Francoeur, hij staat links op de foto. Jeff is een 'natural'; hij ging naar Parkview High School in Gwinnet County (hoort tot de Greater Atlanta Area net als Cobb County waar wij wonen) en was daar de star quarterback van het Football Team (najaar) en speelde pitcher en hitter voor dezelfde school in het voorjaar. Hij kon kiezen voor een Football Scholarship of tekenen bij The Braves (met 2 Miljoen Dollar tekengeld). De keuze was simpel! Naast hem staat Andrew Jones, hij is van Antilliaanse afkomst en speelt (soms) voor het Nederlandse Honkbal Team.

Het was niet echt enerverend. Tot de 6de inning stonden ze met 1-0 achter maar gelukkig zorgden 2 homeruns in de 7de inning voor de overwinning. Wij hebben er in ieder geval van genoten!

1 comment:

Fam.Herkströter said...

mazzelpikken...