Monday, June 25, 2007

Nieuwe MP3's

Streaming music is eigenlijk best cool. Via een simpel javascript kan iedereen de muziek luisteren (klik op het groene icoontje) zonder de file werkelijk te downloaden. Probeer het maar eens!

Deze keer staan er 5 covers op van songs die vanaf de jaren '60 tot nu tot de verbeelding hebben gesproken:

  • Happines is a warm gun is de jaren 90 versie van The Breeders. Een all girl grunge band die een tijdje redelijk succesvol was (bedankt Frank!).
  • The Night they drove Old Dixie down is een hallmark song van The Band in een uitvoering van The Allman Brothers. Deze is vooral gekozen omdat de broers Allman uit Macon Georgia komen, dat licht ongeveer 2 uur ten zuiden van Atlanta.
  • Because the Night van de 10.000 Maniacs is de ingetogen versie van Patti Smiths 70's hit.
  • Iedereen die van onze leeftijd is kan zich Siouxsie & the Banshees nog wel herinneren, volgens mij waren zij een van de grondlegger van goth-rock. De originele uitvoering van Iggy Pop (Peter, heb je die plaat nog?) is veel beter, maar goed.
  • Favoriet deze keer is de folk uitvoering van Peter, Bjorn & John's "Young Folks". Dit trio uit Zweden krijgt veel aandacht in de Indie scene maar deze uitvoering van Dawn Landes, opgenomen met een Bluegrass Band uit Texas is geweldig.
Kijk maar naar dit prachtig nummer!

1 comment:

Karin, die uit Voorschoten said...

Heb genoten, heerlijke song!