Friday, June 08, 2007

Voetbalschoenen aan de wilgen

Het aankomende weekend is het eerste in maanden waarbij er geen voetbal is voor de familie Edelman. Het seizoen begon al vroeg in Augustus 2006; de normale competitie, indoor soccer gedurende de winter, high school Varsity soccer (Lisanne) en Middle School soccer (Martijn) van februari tot en met april, reguliere competitie en toernooien tot en met vorige week, 3 keer in de week trainen, allemaal voorbij! Ondanks dat het veel lijkt (en is) en het van invloed is op hoe we ons leven inrichten, is het wel de moeite waard. We zijn veel buiten, we zien goed voetbal en de ouders zijn erg leuk.

Voor Lisanne en Martijn heeft het ook louter voordelen. Ten eerste zijn ze allebei in een uitstekende conditie, zowel geestelijk als lichamelijk. Een 'gezond lichaam' is tenslotte een 'gezonde geest'! Samen met huiswerk, een aantal klusjes in huis en hun vrienden houden ze weinig tijd over om van "het rechte pad te raken".

Het enige dat nog gaat gebeuren zijn de altijd vervelende 'try-outs'. Teams worden gekozen aan het einde van het seizoen en dat is voor veel kids en ouders een stressvolle periode. Voor kids omdat ze wellicht in een lager(of hoger) team terechtkomen en hun vrienden verliezen, voor de ouders omdat ze daarmee opgebouwde sociale contacten verliezen. Ook wij vinden het fijn als ze allebei in hun huidige team blijven; ze spelen allebei in het 2de team, Lisanne gaat in de hoogste divisie van Georgia spelen en Martijn in de een na hoogste divisie met goede kans op promotie na de herfst competitie. Try outs dus, volgende week komen alle spelers in een leeftijdsgroep bij elkaar voor 3 avonden en dan maar wachten welke coach je belt. Niemand begrijpt het process, iedereen vindt het vervelend maar toch gaat het zo. Wordt vervolgd!

Dit weekend gaan we allerlei klusjes in huis weer oppakken. Er is genoeg te doen.

3 comments:

wbg said...

Geniet maar lekker van jullie 'vrije' weekend!!
Wat een gave voetbalschoenen hebben jullie kinderen!

Fam.Herkströter said...

is de loodgieter nou al geweest om de badkamer af te maken?
goed weer bij jullie zeg,tis hier in V schoten een beetje naadje,wel warm maar niet zonnig.
Zit er nog een bezoek aan de lage landen in voor jullie?
fijn weekend verder,spreek je later.
Gr.Ruud

Francine said...

Good luck met de try outs.

hee, mail me even een foto die je witl gebruiken, dan maak ik wat moois :-)