Friday, May 30, 2008

Graduation

Het was een rare dag voor Martijn gisteren. Hij "studeerde" af van Walker Middle School en hij, en al zijn 89 klasgenoten, gaat naar High School. Wij hebben besloten dat Martijn niet naar Walker High School gaat maar naar dezelfde school als zijn zus. Zijn nieuwe school, Joseph Wheeler High School is veel groter en vooral multicultureler. Hij verlaat de beschermde omgeving van een prive school om naar een openbare school te gaan waar elke school a 'rent a cop' (een politie-agent) rondloopt om de boel in de gaten te houden. Toch denken dat wat goed voor Lisanne werkt ook op hem een positieve uitwerking zal hebben.

De 'graduation' was een hele ervaring om mee te maken. Alle 89 kinderen zaten op 6 rijen naast elkaaar, keuring in hun 'graduation gown'. Eerst werden er allerlei speeches gehouden en toen allerlei rewards uitgereikt, bijvoorbeeld voor Perfect Attendance (3 jaar lang geen klas missen) of Principal Awards (3 jaar lang een gemiddelde van 95% over proefwerken en huiswerk). Saillant detail dat het meerendeel van alle uitreikingen naar meisjes ging en maar heel weinig naar jongens. Als laatste werden alle namen van de kinderen afgeroepen en mochten ze allemaal hun diploma ophalen.

Na de uitreiking was er een receptie buiten. Inmiddels is hier niet meer kouder dan 20 graden 's avonds dus al het eten en drinken stond keurig op het middenplein van de school. Iedereen was uitgelaten maar sommigen waren toch ook wel een beetje verdrietig; voor Martijn betekende het zijn laatste dag en hij gaat ergens anders opnieuw beginnen. Sommige meiden moesten huilen toen hij weg ging en er werd veel "gehugged". Van alle kinderen was hij een van de laatste die vertrok. Hopelijk is het een goede beslissing: time will tell.

3 comments:

wbg said...

Zoohee indrukwekkend hoor en wat een beslissingen voor jullie om te nemen!!

Marjolein said...

Tjonge, dit is toch wel heel anders dan dat wij gewend zijn he, vanuit Nederland! Vlg. jaar heeft Anouk dit ook.. raar idee hoor, en dan naar High School! Moeilijk he, die beslissingen, vond ik ook toen we hier kwamen,zeker omdat je helemaal niets kent. Maar mijn meiden, die doen het prima, dus ik denk dat Anouk zich ook op high school wel weer zal redden!

Is het nu al Summer Holidays bij jullie dan?

Fam. van den Berg said...

Dat was zeker wel even een lastig afscheid he Martijn?! Veel plezier op High school, maar dat gaat je vast lukken. Leuk dat het toch dezelfde school wordt als Lisanne.
Geniet eerst maar lekker van je vakantie!