Thursday, May 01, 2008

Verstandskiezen

De tandarts vertelt al 7 jaar dat het tijd wordt voor Tjeerd om zijn verstandskiezen te laten
verwijderen, eindelijk was het dan zover afgelopen woensdag. Eerst maandag een consult en foto bij de kaakchirurg. Deze zit overigens niet in een ziekenhuis maar heeft een eigen praktijk dichtbij de tandarts. Die maakt een foto en praat met je over het 'process'. Besloten was dus om alle kiezen aan de rechterkant te verwijderen, onder volledige narcose.

Woensdagochtend zijn we er om 9 uur heen gegaan; Tjeerd ging de behandelkamer in en Kiki moest blijven wachten. Via een infuus was hij al snel vertrokken en na een uurtje stond Kiki aan de achterkant van het gebouw klaar om hem weer naar huis te rijden. Hij was nog half verdoofd, de lekkerste slaap die hij volgens mij ooit gehad heeft. Eenmaal thuis heeft hij verder niks gedaan in de hoop om die avond het Koninginnedag feest mee te maken. Helaas ging dat niet dus is Kiki alleen gegaan.


Elk jaar wordt Koninginnedag gevierd door middel van een receptie, georganiseerd door het Nederlands Consulaat. Vorig jaar is men begonnen met het uitreiken van de Haelve Maan prijs om Nederlanders te eren die iets hebben gedaan voor Nederland of de Nederlandse gemeenschap in Atlanta. De Haelve Maan was de naam van het schip dat door de Verenigde West Indische Companie was uitgestuurd om de Noord-West passage naar India te vinden. Als gevolg hiervan voer Hudson de vernoemde Hudson River op en stichtte Manhattan. Manhattan de naam die de Wappinger Indianen gebruikte voor het eiland: het betekent letterlijk "heuvel eiland". Dit jaar ging de prijs naar Simpha, die hier o.a. de Nederlandse school 'de Molenwiek' heeft opgericht.

1 comment:

wbg said...

Hoe is het nu met Tjeerd? (wat ziet hij er lief uit als tie slaapt:) )