Friday, May 16, 2008

Mexico City

De afgelopen dagen was ik (Tjeerd) weer eens een paar dagen in Mexico City. Zoals jullie wellicht weleens gelezen hebben is de stad enorm groot, zeer vervuild en hoog boven de zeespiegel. Vooral dat laatste zorgt nogal voor problemen omdat je vrij snel buiten adem raakt. Dat overkwam mij dus afgelopen woensdag.

Laat op de middag moest ik naar het toilet. Dus ik naar de liften in de hal waar de toiletten zijn. Helaas allemaal bezet dus ik dacht: "gewoon naar een andere verdieping gaan". Het duurde nogal lang voordat de lift kwam dus dan maar naar het trappenhuis, niet wetende dat je er wel in kan maar er niet meer uit. Alle deurklinken zijn aan de binnenkant verwijderd! Dus ik lopen van de 11de verdieping naar de 13de (penthouse) maar dat was ook dicht. Dan maar helemaal naar beneden, helaas kon ik er alleen uit bij de security in de garage op -1. Inmiddels 15 minuten later, compleet buiten adem en nog steeds niet naar het toilet geweest. Gelukkig liep het wel goed af.

Terug op kantoor was ik net op tijd om een pluim rook te zien komen uit een van de vulkanen die ten noorden van de stad liggen. De Popocatepetl (ook wet het mannetje genoemd), Aztec voor "Smoking Mountain", rommelde heel even en ik was er als de kippen bij om een foto te maken. Helaas kan je het niet goed zien maar aan de rechterkant van de foto zie je de "cone" van de vulkaan. Links ervan ligt het vrouwtje, iets lager (+/- 5000 mtr boven de zeespiegel) maar veel breder. Vlak onder de top kan je net nog het wit van de sneeuw zien.

Vanaf de plek waar ik de foto hebt gemaakt is het ongeveer 3 uur rijden naar de base van de vulkaan. Het is mogelijk helemaal naar boven te gaan alleen vlak onder de top, voordat de sneeuw begint, ligt een laag as en zand waar het moeilijk doorheen lopen is. Samen met de "city of Teotihuacan" zijn dit de mooiste plekken om te bezoeken rondom de stad. Helaas ben ik er nooit aan toe gekomen. Wie weet......

1 comment:

Fam. van den Berg said...

Nou Tjeerd, dat zal zeker niet meegevallen zijn.
Gelukkig is alles goed met je!
Heel fijn weekend en we spreken elkaar snel weer.
groetjes van Frank, Bianca, Niels en Marit